BVB si RASDAQ Tranzacţii de peste zece milioane de euro

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 iulie 2011

Tranzacţii de peste zece milioane de euro

Valoarea tranzacţiilor încheiate, ieri, la Bursa de Valori Bucureşti a fost de 43,93 milioane de lei (10,27 milioane de euro), cea mai mare parte a lichidităţii fiind asigurată de schimburile cu acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) şi obligaţiuni municipale.

Cotaţia FP a înregistrat, ieri, o scădere uşoară, de 0,1%, la 0,5235 lei/titlu, în condiţiile unui rulaj de 31,27 milioane de lei. Cele 59,78 milioane acţiuni FP tranzacţionate, ieri, au avut preţurile cuprinse între 0,521 lei şi 0,525 lei/titlu.

"Franklin Templeton", managerul FP, a recomandat, recent, listarea Fondului la Bursa de la Varşovia, precizând că o listare dublă ar trebui să fie combinată cu o ofertă de până la 10% din acţiunile existente ale Fondului.

Analiştii "Tradeville" au precizat, ieri, într-un raport, că, în prezent, "Fondul Proprietatea" (FP) se tranzacţionează la un discount de aproape 55% faţă de valoarea unitară a activului net raportată de administratorul Franklin Templeton la 31 mai 2011. La 31 martie 2011, FP cuprindea 39,3% companii listate, 55,6% companii nelistate în timp ce 5,1% din bani erau plasaţi în lichidităţi nete, potrivit raportului menţionat.

Titlurile "BRD Groupe Societe Generale" (BRD) au generat, ieri, cea mai mare lichiditate de la BVB, după acţiunile FP, de 1,92 milioane de lei. În total, au fost schimbate 138.140 acţiuni BRD, la preţuri variind între 13,85 de lei şi 13,97 de lei/acţiune. Cotaţia de referinţă a scăzut cu 0,21%, la 13,97 de lei/titlu.

Pe segmentul obligaţiunilor, au fost încheiate, ieri, patru tranzacţii cu 38.421 obligaţiuni municipale, în valoare de 2,79 milioane de lei (652.706 euro).

Pe piaţa Rasdaq, acţiunile producătorului de ulei "Argus" Constanţa (simbol UARG) au înregistrat, ieri, o apreciere de 1,96%, la 2,6 lei/titlu.

În total, au fost schimbate 208.964 acţiuni UARG, la preţuri cuprinse între 2,5 lei şi 2,7 lei/titlu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dupa una din lectiile vietii alaturi de un adevarat broker, Ionescu si cu Anca predica promovarea. Insa cine a vizualizat acel intereviu au putut vedea ca nici la intrebarea ref.avantajele listatii la BVB, Ionescu nu a putut raspunde cursiv. Insa la Muresan..totul curgea. Cum se poate oare? Ei, da, se poate. Atunci cand cunosti, vorbesti, dar cand pafarist ca cei doi, apar iii-urile si toate cele, plus acele miscari ale capului si ale mainilor. ASsa este cand esti pus nin functie fara sa ai performanta. Si cand te gandesti ca unii credeau ca este om de vanzati! Cine pierde oare?

    Anul acesta dl.Ionescu a reusit una din marile lui peformante profesionale.

    " Apropae 60.000 de aftionari persoane fizice au renuntat la BURSA in acest an" titlul in toata presa de astazi. Pentru evaluarea d-lui intrebarea ar fi " el cand renunta" sau asteapta s fie dat afara. Zvonurile sunt ca deja FS a avut cateva intalniri referitor un nou dg. 

    1. Imi place cum suna aia ca 60.000 de actionari au renuntat la bursa. :))

      Aia sunt cuponari, care intr-adevar joaca asiduu pe bursa. Din cei 60.000 ai idee cati chiar intelegeau bursa si de ce au vandut, poate unii au mai si murit. Pentru cultura ta generala, uita-te la cate conturi sunt active pe bursa din cei n-shpe mii de actionari. Din nestiinta ta vad ca esti habarnist, care lucreaza la BVB sau a lucrat. Ai chef sa-ti versi frustrarea, pune mana si invata sa muncesti, sa faci ceva. Daca nu, SHUT THE FUCK UP!!

      Zic ca lucrezi la BVB pentru ca numai fosti angajati fac galagie referitor la conducerea BVB, si asta doar dupa ce au inceput sa mai dea afara. 

      Cred ca in primul rand ar trebui sa mai inveti cate ceva despre piata de capital in general si dupa aceea, regulile de bun simt! Engleza este binecunoscuta in Romania, asa ca iti sugerez sa refulezi in alta parte si nu pe site!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb