BVB Tranzacţii cu obligaţiuni "Raiffeisen Bank" în valoare de 104,1 milioane lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 ianuarie 2004

Şedinţa bursieră de ieri a fost caracterizată printr-o valoare de tranzacţionare scăzută, pe fondul deprecierii cursurilor la jumătate din simbolurile transferate. Valoarea bursieră totală a fost de 35,881 miliarde de lei, din care 104,1 milioane au provenit din tranzacţionarea a 40 de obligaţiuni "Raiffeisen Bank". Acestea au fost transferate la un preţ cu 0,02% mai mare decît valoarea nominală (5 milioane de lei).

"Banca Transilvania" Cluj Napoca (TLV)

Lansarea de către bancă a ofertei privind vînzarea la preţul de 6.000 lei/titlu a celor peste trei milioane de acţiuni rămase nesubscrise în cadrul majorării, a condus în ultimele zile la o scădere la Bursa de Valori a numărului cumpărătorilor pentru aceste titluri. Brokerii sînt de părere că investitorii preferă să aştepte începerea ofertei mai sus amintite, în speranţa că vor achiziţiona titluri TLV la 6.000 lei/acţiune. Pe parcursul şedinţei de ieri, majoritatea tranzacţiilor au fost perfectate la preţul de 6.750 lei/titlu. În ultima parte a sesiunii, însă, preţul a scăzut pînă la nivelul de 6.700 lei/titlu.

"Rolast" Piteşti (RLS)

După efectuarea, în cadrul şedinţelor bursiere de joi şi vineri, a şase tranzacţii speciale cu acţiuni RLS, în cadrul sesiunii de ieri, cursul s-a înscris pe un puternic trend ascendent, pe fondul unui volum de tranzacţionare mai ridicat decit în mod obişnuit. Brokerii precizează că, în jurul orei 13:00, un investitor a lansat un ordin de cumpărare pentru 55.000 de acţiuni, la preţuri cuprinse între 1.620 lei - 1.650 lei/acţiune. Puţin mai tîrziu, a fost lansat un alt ordin mare de cumpărare, de aproximativ 40.000 de titluri. Acestea au fost transferate la preţuri cuprinse între 1.690 lei - 1.700 lei/acţiune.

"Electroputere" Craiova (EPT)

Pe fondul informaţiilor privind interesul manifestat de "Siemens" pentru "Electroputere" Craiova, preţul de tranzacţionare al acestor acţiuni s-a înscris ieri pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Spre jumătatea şedinţei, cursul a atins un maxim de 2.600 lei/acţiune, după care a intrat pe un trend descrescător. Ultima tranzacţie a fost perfectată la preţul de 2.420 lei/titlu, cu 5,7% mai mare decît cursul de închidere de vineri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb