BVB Tranzacţii speciale la Bursă

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 octombrie 2005

Piaţa bursieră a fost caracterizată în cursul zilei de ieri de o lichiditate mai bună decît cea din ziua anterioară. Rulajul perfectat a însumat peste 31 de milioane de RON. Indicii bursieri au avut evoluţii contrarii. Indicele BET a scăzut cu 0,14%, în timp ce indicele BET-FI a crescut cu 1,33%.

La prima categorie, cel mai tranzacţionat emitent a fost "Banca Transilvania" , cu o valoare tranzacţionată de aproximativ şase milioane de RON şi circa şase milioane de acţiuni transferate. Preţul la finele sesiunii bursiere a fost de 1,0200 RON/acţiune, acelaşi ca cel din ziua precedentă. Cu acţiunile băncii a fost efectuată o tranzacţie specială, cu aproximativ 2,3 milioane de titluri, în sumă de peste 2,3 milioane de RON. Tranzacţia deal a fost efectuată la preţul minim al zilei de 1,0100 RON/acţiune.

La aceeaşi categorie, o lichiditate crescută au înregistrat-o şi titlurile BRD. Acţiunile BRD au scăzut în cursul zilei de ieri pînă la nivelul de 13 RON/titluri, cu 1,5% mai mic decît cel precedent. În prima parte a şedinţei cotaţia acţiunilor BRD a crescut pînă la nivelul de 13,1 RON/titluri, însă ulterior a suferit corecţii pe fondul ordinelor de vînzare intrate în piaţă.

La aceeaşi categorie, cursul acţiunilor "Petrom" a cunoscut o revenire uşoară. Cotaţia SNP a atins ieri preţul maxim de 0,46 RON/acţiune, după care a revenit la închiderea sesiunii bursiere la nivelul de 0,4590 RON/acţiune. Acesta a fost în creştere cu 0,4% fată de cel din ziua anterioară.

Cu titlurile producătorului de medicamente "Antibiotice" Iaşi au fost perfectate tranzacţii însumînd cu puţin peste 400.000 RON. Preţul la finele şedinţei bursiere a fost cel maxim al zilei de 0,8500 RON/acţiune, în creştere cu 1,2% faţă de cel anterior. Cu 416.000 acţiuni ATB a fost perfectată o tranzacţie specială, la preţul de 0,73 RON/titluri, însumînd peste 300.000 RON.

Preţurile titlurilor celor cinci societăţi de investiţii financiare au fost la sfîrşitul şedinţei de ieri pozitive datorită cumpărătorilor care şi-au făcut apariţia în partea a doua a zilei. Cea mai mare apreciere de curs a înregistrat-o ieri SIF2 "Moldova" Bacău. Preţul titlurilor băcăuane a crescut cu 2,6% pînă la 1,61 RON/acţiune.

Lichiditatea acţiunilor SIF2 a fost crescută, tranzacţionîndu-se peste trei milioane de acţiuni. Valoarea transferurilor cu acţiunile SIF2 a depăşit nivelul de 4,8 milioane de RON.

La aceeaşi categorie, cel mai tranzacţionat emitent a fost SIF5 "Oltenia", cu un rulaj de aproximativ opt milioane de RON.

"Sicomed" Bucureşti

O dată cu preluarea pachetului majoritar al "Sicomed" de către "Zentiva", acţiunile companiei de farmaceutice sînt interesante pentru acţionari. Cotaţia acţiunilor a depăşit pragul de 1,3 RON/titluri, urcînd pînă la nivelul maxim de 1,32 RON/acţiune. Lichiditatea a fost destul de scăzută, fiind tranzacţionate 90.000 acţiuni, în sumă de peste un milion de RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb