BVB Valoarea tranzacţionată a atins minimul lunii

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 noiembrie 2005

Rulajul total perfectat ieri pe Bursă s-a cifrat la puţin peste 20 milioane de RON, atingînd ieri minimul lunii în acest sens.

Cel mai tranzacţionat emitent de la prima categorie a fost Banca Transilvania, cu un rulaj de 3,4 milioane de RON. Cotaţia titlurilor băncii a fost la finele sesiunii bursiere cea minimă a zilei, respectiv de 1,14 RON/actiune. Astfel, cursul a scăzut cu 0,9% faţă de nivelul din ziua anterioară. La aceeaşi categorie, cu acţiunile SNP Petrom au fost perfectate transferuri însumînd aproximativ 1,3 milioane de RON la un volum tranzacţionat de 3 milioane de titluri. Cotaţia a crescut uşor pînă la 0,4250 RON/acţiune, fiind mai mare cu 0,7% faţă de cea anterioară.

Titlurile celor cinci societăţi de investiţii financiare au înregistrat în prima parte a zilei scăderi, iar pe la finalul şedinţei cumpărătorii au început să intervină în piaţă astfel că trei din cele cinci SIF-uri au crescut, res-tul avînd aceeaşi cotaţie ca şi cea anterioară. Cel mai tranzacţionat titlu SIF a fost SIF5 Oltenia, cu un rulaj de peste 2,3 milioane de RON. Preţul la finalul şedinţei a fost de 2,16 RON/acţiune.

La categoria a doua, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost cele ale Sicomed Bucureşti, cu un rulaj de aproximativ 2,5 milioane de RON şi un volum de 1,8 milioane de titluri transferate. Cotaţia a atins ieri maximul zilei de 1,38 RON/acţiune, iar cursul la închidere a fost de 1,37 RON/acţiune. Pentru Sicomed a fost lansată ieri oferta publică de cumpărare de acţiuni de către Zentiva. Oferta se referă la un preţ de 1,37 RON/acţiune.

La aceeaşi categorie, rafinăria "Rompetrol Rafinare" a închis ziua la acelaşi preţ ca cel de marţi, respectiv de 0,1070 RON/acţiune. După ce a atins maximul zilei de 0,1080 RON/titlu, cotaţia s-a stabilizat ieri la nivelul de închidere. Valoarea totală tranzacţionată cu acţiunile rafinăriei a fost de 1,84 milioane de RON.

"Compa" Sibiu

O lichiditate bună a fost înregistrată de acţiunile Compa Sibiu. Investitorii au manifestat un interes crescut la cumpărare, cursul crescînd pînă la maximul de 1,6 RON/acţiune, mai mare cu 1,3% decît cel din şedinţa anterioară. Volumul transferat a depăşit 100.000 acţiuni, iar rulajul a fost de 175.000 RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb