CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU: "Eu nu sunt confortabil cu soluţia de scutire de impozite pentru domeniul IT"

D.I.
Politică / 11 februarie 2018

Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat ieri, la Sinaia, că nu este 'foarte confortabil' cu soluţia de scutire de impozite pentru domeniul IT, el arătând că sunt oameni valoroşi şi în alte domenii şi nu beneficiază de aceleaşi avantaje, informează Agerpres.

În cadrul conferinţei organizate la sfârşitul Şcolii de iarnă a Tineretului ALDE, Tăriceanu a precizat: "Eu nu sunt foarte confortabil cu această soluţie de scutire de impozite pentru domeniul IT. A fost la un moment dat poate o justificare şi avem şi acum o justificare, care cred că e valabilă. Vrem să ţinem specialiştii în IT în România. Nu vrem ca această forţă de muncă foarte valoroasă să emigreze, dar în acelaşi timp eu vă spun ca liberal că eu cred în neutralitatea stimulentelor economice şi ca atare ceea ce se întâmplă este o distorsiune în piaţă. Să ştiţi că IT-ştii sunt oameni extrem de valoroşi, dar nu sunt singuri. Sunt şi în alte domenii oameni extrem de valoroşi, dar care nu beneficiază de aceleaşi avantaje".

Referitor la măsurile ce trebuie luate pentru corectarea dezechilibrelor salariale, liderul ALDE a susţinut: "Guvernul trebuie să găsească o soluţie care să fie deplin legală, dar şi constituţională, pentru a nu lăsa să se producă în domeniile la care v-aţi referit, IT sau persoane cu dizabilităţi, corecţii negative. (...) Vor discuta împreună, cu siguranţă, ministerul Muncii, cu ministerul de Finanţe şi cu ministerul Justiţiei să găsească o soluţie. (...) A fost o soluţie urgentă, că de-aia e ordonanţă de urgenţă, pentru a remedieze această situaţie. (...) Mie mi se pare că este incorect şi faţă de alte domenii. (...) Nu putem la toată lumea să dăm scutiri de impozite, pentru că bugetul ăsta trebuie să se alimenteze din ceva".

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi o Ordonanţă de Urgenţă menită să corecteze modificările aduse recent Codului Fiscal. Conform documentului, în cazul contractelor part-time angajatul va plăti impozit raportat la venit, iar restul contribuţiilor vor fi suportate de angajator.

În ceea ce priveşte angajaţii scutiţi de impozit până acum, precum cei din IT şi din cercetare, aceştia vor beneficia în continuare de scutiri, cu condiţia ca angajatorul să nu-şi fi diminuat totalul cheltuielilor de personal faţă de luna precedentă.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nimeni nu trebuie scutit de impozite , inclusiv pensionarii,pana la nivelul de2500(Eu am peste)In FRANTA ,faptul ca te-ai nascut si esti cetatean francez ,este suficient sa platesti un impozit anual de1000 euro .Bine veti zice, noi n-avem salaril francezului .Noua cand ne convine vrem totul ca-n vest,cand nu ne convine,,stai domnule noi nu ne comparam cu e!De ce nu se iau salarile din GERMAIA sa se stabileasca un rapor intre salarile :medicilor ,inginerilor(din cercetare) IT-istilor, profesorilor,militarilor politistilor,bugetarilor ,e.t.c,ca sa-i potoleasca pe multi guralivi din ROMANIA ,si sa-i puna la locul lor?

    1. Pentru ca nu se pot strange impozite in Romania pe cat poate cheltui Tariceanu si aliatii lui......

      Esti Vasileasca? nu-l poti face sa se simta confortabil domnul aliat?. 

    Normal ca nu te simti confortabil Taricene. Cei tari de cap (Tariceni la cap) n-au ce cauta in tagma IT-istilor, asa ca te inteleg. 

    Sa plece toti, ca ne descurcam noi! Tehnic si literar, pozitie admirabila, de politician eficient. Într-adevar, pentru stabilitatea pe termen lung este insuficienta schimbarea dnei Kovesi (ideal cu un procuror cu trecut penal!), mai trebuie pedepsite exemplar categoriile intelectuale care s-au remarcat în Revolutia de catifea anticoruptie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb