Călin Popescu Tăriceanu vrea suspendarea lui Klaus Iohannis

A.B
Politică / 23 august 2020

Călin Popescu Tăriceanu vrea suspendarea lui Klaus Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că nu înţelege când liderul PSD Marcel Ciolacu a spus, în urmă cu câteva zile, că este exclusă suspendarea lui Klaus Iohannis. Liderul ALDE a adăugat că atunci când un astfel de mesaj este transmis clar şi răspicat şefului statului, atunci preşedintele "o să se suie pe masă să joace ţonţoroiu". Acesta a adăugat că atacul lui Iohannis la PSD, faptul că îi cheamă mereu pe miniştrii Cabinetului Orban la Cotroceni sunt motive suficiente pentru suspendare, potrivit News.ro

"Eu sunt foarte încurcat, nu înţeleg de ce preşedintele PSD, domnul Ciolacu, chiar cu câteva zile înainte de Congres, a spus foarte clar şi răspicat că problema suspendării preşedintelui se exclude din discuţie. În condiţiile în care preşedintele încalcă sistematic Constituţia, el fiind de fapt un biet agent electoral pentru PNL, dar într-un mod vizibil, deranjant, nu respectă rolul consfinţit de Constituţie de moderator, de factor de echilibru. El atacă partidul de opoziţie denumit PSD şi toată Opoziţia o face iresponsabilă şi cântă în strun PNL. Acesta nu e preşedintele României, acesta este agentul electoral denumit Iohannis", a declarat Călin Popescu Tăriceanu duminică seara la România Tv.

Un alt argument oferit de Tăriceanu ar fi rândurile repetate în care Klaus Iohannis îi convoacă pe miniştrii la Palatul Cotroceni.

"Al doilea lucru - văd că cheamă Guvernul la Cotroceni. Am experienţă patru ani de premier, era preşedinte Băsescu, care şi el voia să fie un preşedinte autoritar, dar niciodată nu m-am dus cu miniştrii la Cotroceni, să ne cheme al ordine. Nu există aşa ceva. Preşedintele nu este şeful Guvernului. Autoritatea care controlează Guvernul este numai Parlamentul", a completat liderul ALDE.

El precizează că nu poate trece cu vederea aceste derapaje constituţionale ale şefului statului.

"Acestea sunt motive suficiente pentru ca preşedintele să fie pus la punct. Nu există altă măsură intermediară de sancţionare a preşedintelui. În Constituţie nu avem un alt instrument decât procedura suspendării. Dacă procedura suspendării i se spune clar şi răspicat preşedintelui că este exclusă, atunci sigur preşedintele o să se suie şi pe masă să joace ţonţoriu, că nu îi ajunge ceea ce face public, prin ieşirile în spaţiul televizat. Aici mi se pare o chestiune care trebuie avută serios în vedere. Nu pot să trec cu vederea aceste derapaje grave constituţionale ale preşedintelui. Ele trebuiesc sancţionate. Să fie clar şi vorbesc în felul acesta, spunând vorba românească - cine are urechi să audă şi de o parte şi de alta", a conchis Tăriceanu.

Marcel Ciolacu a afirmat că este exclusă o suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Acum te ai trezit tu HOLBATULE, OCHI DE BOU CIND tu împreună cu URITUL, PĂMÂNTULUI, CHINEZOIUL DE PONTA acum un an brat la brat vati vândut ca niște TIRFEPENALE, FĂRĂ VALOARE GRATIS la P. N. L. EPRE LE, CRIMINALE, HITLERISTE, SATANIST E. Ce circ făcea CHINEZOIUL DE PONTA la MOȚIUNEA DE CENZURA împotriva DOAMNEI DANCILA. Ce ați crezut ca P. N. L. EPRE LE, CRIMINALE, HITLERISTE, SATANIST E, va iau în brate. Vad luat de FRAIERII FRAIERILOR și bine va făcut ca după ei voi 2 sunteți cei mai vinovați de situația CRITICA actuala a ROMÂNIEI și ROMANILOR. Pentru interesele voastre personale vati bătut joc de tara și de romanii. Asa ca TIRFELORPENALE, BOARFELOR, GUNOAIELOR, ca să va ierte ROMANII pentru mult rău care ni l-ați făcut votați imediat MOȚIUNEA DE CENZURA după care după ce înlăturați acest GUVERN TOXIC, OTRĂVITOR, SATANIST ANTIROMANESC începeți PROCEDURA DE SUSPENDARE A TRĂDĂTORUL UI DE TARA, ACEST MONSTRULE CU CHIP DE OM CRIMINALUL, W. C. UL. PUBLIC AL OCCIDENTALILOR SLUGA TORUL PULELOR LOR SUGALAUL, BULANGIUL, POPONAR UL IOHANES. JUDECĂȚIL, PENTRU TRĂDARE DE TARA ȘI BĂGAȚIL LA PUȘCĂRIE PE VIATA PE ACEST MONSTRULE CU CHIP DE OM, TIRAN CRUD, ODIOS SINISTRU. CLAR.

    1. Pupa l

      Mosule,du-te la balamuc ca tot faci vant pe aici.Mai schimba-ti si tu repertoriul,tot o tii langa cu idioteniile tale.Ce crezi ca ti-ar fi facut Putin sau Trump daca ii tot faceai poponari?

    draguta, ai aflat cat costa un bilet de tramvai dar tot pe langa subiect si nevoile neamului o tii!

    esti de noaptea mintii! 

    Nici nu știu cum sa ma adresez ție tu de la 1.2.Mai DISPERAT(A), PROSTITUAT(A), FLAMIND(A), SARAC(A), FETITA L. G. B.T.ISTA știu ca ai o misiune de a le aduce OSANALE acestui GUVERN TOXIC, OTRĂVITOR, SATANIST, ANTIROMANESC, aceste P. N. L, EPRE CRIMINALE HITLERISTE și șefului tău SUGALAUL, BULANGIUL, POPONAR UL, IOHANES acest TRĂDĂTOR DE TARA, W. C. UL PUBLIC AL OCCIDENTALILOR care le SUGE, PULELE LOR dar ascultă-mă ca nu vreau sa te rănesc sa u sa te jignesc, ca din păcate tu nu vezi SITUAȚIA REALA A TARII. Vezi ca ești pe un DRUM GREȘIT ȘI EȘTI COMPLET RĂTĂCIT. De ce nu vrei sa vezi REALITATEA. Asculta un SFAT PĂRINTESC care ți l da toată lumea chiar dacă sunt mos și poți sa mi fii nepotul meu. Eu te înțeleg ca din cauza BURICELOR, ÎN FRUNTE, a DROGURILOR, a VIEȚII TALE DIN CANALE te înjosesti asa de tare pentru o FELIE DE PAINE și un PAHAR CU APA. Păcat chiar atât poți tu,asta este nivelul tău. Ești pe calea care duce la PIEIRE, asa ca ascultă-mă dute în PELERINAJ LA MĂNĂSTIRI, și stai de vorba cu STAREȚ, PREOT sa te POVATUIASCA încă nu ești pierdut. Iar referitor la PUTIN îți spun cit va fi el președinte el a spus-o cu gura lui nu va semna nici un DECRET ca o căsătorie sa fie între doua persoane de același sex. Iar de TRUMP este la adresa căsătorie cu femeie așadar este exclus sa i placa bărbați cum ii plac lui șeful tău. De ce a promovat L. G. B.T.ISMUL în tara noastră unde populația este 80%CRESTINA ORTODOXA. De ce nu a făcut un REFERENDUM pentru FAMILIA TRADIȚIONALĂ ca, CĂSĂTORIA sa fie între un BĂRBAT și o FEMEIE după CANOANELE BISERICEȘTI. De ce acest MONSTRU, CU CHIP DE OM, FETELEU, a făcut atât rău ROMANILOR ca să fie pus iar președinte peste puterea de vot a ROMANILOR de IUBIȚII lui din OCCIDENT.Tu știi ca ești o PACOSTE, PAGUBA pentru FAMILIA TA. Ți ai ÎNDOLIAT FAMILIA tu și alții ca tine. FAMILIILE VOASTRE trăiesc cu voi ADEVĂRATE DRAME. Lasă viata de COCALAR fa ceia ce ți am spus și fate UTIL SOCIETĂȚI. DUMNEZEU SA TE LUMINEZE ȘI SA TE BINECUVINTEZE.

    minte mai are, tariceanu crede ca el mai e seful senatului ca sa-i ia locul lui Iohannis in caz de suspendare...

    pentru asta mai intai trebuie sa suspenzi serviciile secrete care il sustin , apoi serviciile secrete straine care comanda la ale noastre . sau traiesti pe alta lume ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb