Camelia Şucu: Banii europeni pentru centrul de oncologie, blocaţi de stat

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 27 mai 2010

Camelia Şucu: Banii europeni pentru centrul de oncologie, blocaţi de stat

Un alt proiect al Cameliei Şucu este înfiinţarea unui centru oncologic de diagnosticare pentru Fundaţia "Renaşterea". Această investiţie a fost deja demarată, dar blocată de statul român. Camelia Şucu susţine că, în anul 2008, a fost întocmit şi, ulterior, aprobat la Bruxelles, un proiect în vederea atragerii unui grant european în valoare de 2,3 milioane de euro. Camelia Şucu a cumpărat clădirea în care va activa centrul de diagnosticare, un imobil situat pe Bulevardul 1 Mai din Bucureşti, contra valorii de 700.000 de euro. "Aceşti bani au fost trimişi, în urma decontului, din grantul de 2,3 milioane de euro, în contul Ministerului de Finanţe, încă din luna aprilie a anului trecut. Nici până în acest moment nu i-am putut recupera, însă, de la stat", ne-a spus Camelia Şucu, menţionând că centrul ar fi trebuit inaugurat încă din octombrie 2009. Potrivit domniei sale, prin realizarea acestei investiţii, probabil în luna octombrie a anului în curs, se urmăreşte diagnosticarea cancerului la sân şi de col uterin şi, ulterior, a cancerului pulmonar.

Acest proiect nu este singurul pe care Camelia Şucu îl dezvoltă în domeniul medical. Astfel, pe suprafaţa unuia dintre terenurile pe care le deţine în Capitală, mai precis lângă hotelul Marriott din Bucureşti, intenţionează să construiască un spital de oncologie şi cardiologie. Proiectul are studiul de fezabilitate deja întocmit, iar Camelia Şucu spune va investi mulţi bani în el: "O astfel de investiţie presupune mulţi bani, se poate ajunge şi la 25-30 de milioane de euro. Oricum, nu voi investi din banii proprii, cel mai probabil voi lucra cu o bancă sau cu un fond de investiţii".

Aceeaşi modalitate de finanţare o va aborda şi în cazul în care va reuşi să încheie un proiect de parteneriat public-privat cu statul, în vederea reabilitării şi modernizării Centrului Medical "Ana Aslan" din Otopeni. "Aş dori să investesc în modernizarea acestui centru, care să rămână în administrarea statului. Cineva trebuie să-l aducă la ceea ce a fost odată < Ana Aslan >", este de părere Camelia Şucu.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb