Camera de Comerţ şi Industrie din Bucureşti va colabora cu Institutul de Economie Mondială

D.I.
Miscellanea / 7 martie 2018

Camera de Comerţ şi Industrie din Bucureşti va colabora cu Institutul de Economie Mondială

La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut loc semnarea acordului de colaborare între Camera bucureşteană şi Institutul de Economie Mondială al Academiei Române (IEM), se arată într-un comunicat al CCIB, remis astăzi Redacţiei.

Potrivit documentului, ca urmare a semnării acestui document de către preşedintele CCIB, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, şi de către directorul IEM, C.S. I dr. Simona Moagăr-Poladian, cele două părţi vor coopera în vederea: organizării de conferinţe ştiinţifice, simpozioane, alte manifestări ştiinţifice în domeniul relaţiilor economice internaţionale, cu participare naţională şi internaţională, editării şi publicării de lucrări, reviste şi alte materiale de informare; realizării a unor proiecte de cercetare şi cooperare ştiinţifică.

La evenimentul oficial au fost prezenţi, de asemenea, dr. Napoleon Pop, director ştiinţific al IEM, George Vodislav, directorul general CCIB şi Eugen Dijmărescu, membru de onoare al Camerei bucureştene.

Reprezentanţii CCIB afirmă că cele două părţi au convenit ca seria de evenimente să fie deschisă cu două conferinţe organizate la Palatul Camerei bucureştene, în cadrul cărora să fie reliefată contribuţia Camerei bucureştene la dezvoltarea economiei moderne a României, dar şi rolul pe care această instituţie îl are în contextul macroeconomic actual. "Sistemul cameral trebuie să revină pe scena economică, ca reprezentant legitim al comunităţii de afaceri", a afirmat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu. În ceea ce priveşte colaborarea cu IEM, preşedintele CCIB a subliniat legătura firească cu Institutul de Economie Mondială, prin prisma preocupărilor celor două instituţii, dar şi dorinţa ca această colaborare să fie de durată.

Totodată, directorul IEM, Simona Moagăr-Poladian, a punctat: "Scopul nostru este comun, iar istoria ne arată că legătura între CCIB şi Institut este veche. De exemplu, în cadrul Camerei de Comerţ se editau buletine de conjunctură, până la înfiinţarea Institutului".

În completare, directorul ştiinţific al IEM, Napoleon Pop, a amintit că Institutul a luat naştere, în 1967, pe scheletul Direcţiei de Conjunctură din cadrul Camerei de Comerţ.

În comunicat se mai arată că acordul semnat este al doilea dintr-o serie de acorduri de colaborare pe care CCIB le va semna cu instituţii de artă, cultură şi ştiinţifice, în vederea derulării în bune condiţii a programului de manifestări programate a se desfăşura pe parcursul întregului an 2018, pentru a marca 150 de ani de activitate neîntreruptă a Camerei bucureştene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb