Campanie electorală în jurul cabinetului Cioloş

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 18 octombrie 2016

Campanie electorală în jurul cabinetului Cioloş

Partidul Naţional Liberal este decis să transforme cabinetul Cioloş într-o "locomotivă" de campanie. Insistenţa cu care liberalii pronunţă numele lui Dacian Cioloş atunci când vorbesc despre alegeri şi viitorul guvern arată că este vorba despre o campanie desfăşurată înaintea startului celei oficiale. Mai nou şi în PSD se rosteşte numele unui membru marcant al actualului guvern, Vasile Dâncu fiind văzut ca o posibilă variantă de premier social-democrat.

Alina Gorghiu, preşedintele PNL, nu ratează nicio ocazie să vorbească despre continuarea proiectelor lui Dacian Cioloş cu acesta în fruntea unui cabinet format de liberali şi chiar l-a invitat pe acesta, în direct la TV, să spună dacă are ceva împotriva acestei idei: "Dacian Cioloş va fi numitorul comun al unei formule pe care eu o consider esenţială în acest moment în România, pentru schimbarea de care avem nevoie. Noi şi USR-ul vom susţine propunerea de prim-ministru Dacian Cioloş. Platforma aceasta (n.r. despre care a vorbit Dacian Cioloş) e starul unei campanii cu Dacian Cioloş prim-ministru, aşa o văd eu. Rămâne să mă contrazică Dacian Cioloş dacă nu e aşa. De partea cealaltă avem un PSD care defilează cu Dragnea prim-ministru sau, mai nou, cu domnul Dîncu pe care l-am văzut folosit ca iepuraş electoral de PSD". Premierul Dacian Cioloş a anunţat săptămâna trecută că înainte de începerea campaniei electorale va prezenta o platformă de lucru care să reflecte experienţa acumulată şi să prezinte soluţiile demne de avut în vedere după alegeri. Imediat după anunţ, Alina Gorghiu a reacţionat pe contul ei de facebook: "E corectă şi aşteptată decizia lui Dacian Cioloş de a-şi continua proiectele începute. Pentru PNL, ele nu sunt o noutate. (...) E nevoie de un parteneriat solid pentru ca, după 11 decembrie, România să meargă doar înainte, iar eu cred în axa reformatoare Klaus Iohannis-Dacian Cioloş-PNL".

Una dintre acţiunile liberalilor legate de campania centrată în jurul cabinetului Cioloş a fost prezentată de... primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: "Am primit la Primăria Generală a Capitalei o solicitare din partea PNL pentru a organiza un miting pe data de 22 octombrie, deci sâmbăta viitoare, între orele 8:00 - 14:00, miting pentru susţinerea Guvernului tehnocrat, în Piaţa Victoriei, perimetru cuprins între bulevardul Aviatorilor, Parcul Kiseleff, bulevardul Ion Mihalache, Titulescu, Calea Victoriei, Lascăr Catargiu. (...) Probabil că este bătălie între PNL şi USR care să susţină mai tare un guvern neperformant, un guvern format din miniştri recomandaţi nu de propria competenţă, ci de multinaţionale. Aşa scrie aici, uitaţi, organizatorul adunării publice: PNL. Obiectul adunării publice: miting pentru susţinerea Guvernului tehnocrat. Număr participanţi: circa 50.000 de persoane din Bucureşti şi din provincie. Deci vor veni cu autocarele şi vor bloca Bucureştiul sâmbăta viitoare".

Pe de altă parte, USR, prin fostul candidat la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că există posibilitatea să susţină acelaşi guvern cu PNL şi platforma lui Dacian Cioloş. Clotilde Armand a declarat că mai mulţi membri ai actualului guvern se vor regăsi pe listele USR. Dacian Cioloş a declarat în repetate rânduri că nu intenţionează să candideze pentru niciun partid la alegerile parlamentare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb