CAMPIONAT PE UN SINGUR STADION Inventatorii fotbalului oferă o soluţie pentru reluarea competiţiilor

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 14 aprilie 2020

Englezii sunt nerăbdători să reia competiţia fotbalistică internă. Fanii vor fotbal, organizatorii sunt cu gândul la contractele de vânzare ale drepturilor TV, jucătorii speră să-şi recapete salariile întregi. Pe scurt, soluţia poate fi următoarea: disputarea majorităţii partidelor unei etape pe un singur stadion. Federaţia engleză de fotbal (FA) este de acord să pună Stadionul Wembley şi Centrul Naţional de Fotbal St George's Park la dispoziţia Premier League pentru finalizarea sezonului. Oficialii fotbalului englez caută soluţii pentru reluarea meciurilor cu porţile închise, odată ce restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus vor fi relaxate. Pentru menţinerea la un nivel minim a deplasărilor jucătorilor, oficialilor şi jurnaliştilor, mai multe partide ar putea avea loc pe acelaşi stadion. Arena Wembley poate găzdui patru meciuri pe zi, iar echipele pot locui şi antrena la Centrul Naţional de Fotbal, care dispune de 228 de camere de hotel şi 13 terenuri de pregătire.

Pe de altă parte, antrenorul echipei engleze de fotbal Crystal Palace, Roy Hodgson, s-a declarat un susţinător al reluării sezonului 2019/2020 în Premier League în locul unor soluţii artificiale pentru desemnarea campioanei, a participantelor în cupele europene şi a retrogradatelor. Hodgson a opinat că vor trebui impuse restricţii de siguranţă şi că echipele vor trebui să joace mai multe meciuri într-un timp limitat:

"'Toată lumea este de acord că trebuie să ducem la capăt acest sezon. Nu vrem metode artificiale care să decidă cine câştigă liga, cine merge în Liga Campionilor şi cine retrogradează sau promovează. În mod ideal, jucătorii noştri vor avea nevoie minim de 3-4 săptămâni pentru pregătirea primului meci, dar pot accepta o limitare a acestui interval. Asta va însemna şi restricţii suplimentare la locul nostru de muncă, dar şi faptul că va trebui să jucăm meciurile rămase într-o perioadă mai scurtă decât am fi făcut-o în mod normal. Vom avea şi o perioadă mai scurtă între sezoane''. Sezonul din Premier League a fost iniţial suspendat până pe 30 aprilie, înainte ca acest termen să fie extins pe timp nedefinit, iar o reluare trebuie validată în primul rând de aprobarea autorităţilor sanitare şi de guvern.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb