Cancelarul Austriei a anunţat că demisionează

G.B
Internaţional / 3 decembrie 2021

Alexander Schallenberg

Alexander Schallenberg

Liderii partidului conservator din Austria urmează să se întâlnească astăzi pentru a discuta despre cine va conduce formaţiunea şi ţara după o serie de demisii la nivel înalt, relatează DPA, citată de Agerpres.

Sebastian Kurz, care a demisionat din funcţia de cancelar în octombrie pe fondul unor acuzaţii de corupţie dar a rămas liderul Partidului Popular Austriac, a anunţat ieri că renunţă complet la politică.

La scurt timp după aceea, succesorul său, Alexander Schallenberg, a anunţat că va demisiona din postul de cancelar. Schallenberg a argumentat că şeful de partid şi cancelarul ar trebui să fie aceeaşi persoană, dar a spus că el nu vrea să preia ambele posturi.

Partidul are nevoie şi de un nou ministru de finanţe după ce Gernot Bluemel şi-a anunţat la rândul său demisia.

În presa austriacă sunt răspândite speculaţii că ministrul de interne Karl Nehammer ar putea fi următorul lider OVP şi cancelar.

OVP se află în prezent într-o coaliţie de guvernare fragilă cu Verzii, al căror vicecancelar Werner Kogler a făcut comentarii pozitive joi despre posibilitatea ca Nehammer să devină cancelar, spunând că vor putea lucra împreună.

Nehammer este bine conectat în OVP şi a fost aprobat în mod deschis joi de influentul premier al Austriei Inferioare, Johanna Mikl-Leitner.

Nehammer este un fost soldat profesionist şi multă vreme oficial de partid. Ca şi Kurz, el are o poziţie dură faţă de imigraţia ilegală.

Kurz, în vârstă de 35 de ani, a devenit ministru de externe austriac la doar 27 de ani şi curând după aceea cel mai tânăr cancelar al ţării la 31 de ani. El a explicat joi că acuzaţiile formulate împotriva sa i-au diminuat pasiunea pentru politică.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. După ce cretinii au decretat vaccinarea obligatorie cu un astfel de produs riscant, atunci să dispară din politică.

     

    Pentru austrieci, iată ce veți fi obligați să suferiți. 

    Luând raportările din Elvetia de efecte adverse grave și împărțind la numărul de vaccinați cu cel puțin o doză putem observa un fenomen de creștere a frecvenței apariției acestor efecte, cel mai probabil datorat și boosterelor. 

    3630 din 5,853 mil => 1 din 1600 vaccinati 23 nov 2021 

    3396 din 5,750 mil => 1 din 1700 vaccinati 

    2978 din 5,646 mil => 1 din 1900 vaccinati 

    2601 din 5,430 mil => 1 din 2100 vaccinati 

    2161 din 5,020 mil => 1 din 2300 vaccinati 

    1838 din 4,765 mil => 1 din 2600 vaccinati 10 aug 2021 

     

    Poate părea mult pentru unii, puțin pentru alții. Merită să le punem în paralel cu niște sporturi extreme. 

     

    "Results: During an 11-year period, a total of 20,850 jumps (median, 1,959; range, 400-3,000) resulted in 9 fatal (0.04% of all jumps; 1 in every 2,317 jumps) and 82 nonfatal accidents (0.4% of all jumps; 1 in every 254 jumps). 

    Conclusion: BASE jumping appears to hold a five- to eightfold increased risk of injury or death compared with that of skydiving." 

    Accidentele grave ce au survenit în urma saltului cu parașuta de pe masivul Kjerag apar cu o frecventa de 1 din 250 de săritori probabil experti. In timp ce saltul cu parașuta clasic, de la o înălțime mai mare, este de 5-8 ori mai sigur, ceea ce l-ar aduce în zona de risc a vaccinărilor mRNA. 

    1. Cel putin din articol nu reiese ca demisiile ar avea de a face cu deciziile privind vaccinarea.

      Apoi, oricat ar suna de prapastios ”efecte adverse grave” ele merita enumerate ca sa isi faca oamenii o parere mai clara despre ce se discuta: febră, dureri de cap/migrenă, dificultăți de respirație, reactivarea zonei zoster, stare de oboseală/epuizare, dureri musculare, stare de rău, hipersensibilitate/reacții anafilactice, greață, frisoane, vărsături și tensiune arterială crescută. Media simptomelor raportate este intre 2-3 per caz. 

      De asemenea, tot cu gandul la o informare cat mai obiectiva merita mentionata si perioada de timp in care se manifesta aceste ”efecte adverse grave”, in majoritatea cazurilor 12-48 ore. 

      Comparatia intre frecventa unor astfel de simptome intense dar tranzitorii cu mortalitatea dintr-un sport extrem nu are logica. Doua lucruri diferite care se intampla sa apara cu aceeasi frecventa raman totusi doua lucruri diferite. A avea febra, dureri de cap sau alte simptome 1-2 zile este totusi altceva decat sa mori sarind cu parasuta. 

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb