Căncescu şi Ialomiţianu se atacă la caracter!

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Politică / 7 februarie 2012

Aristotel Căncescu, Gheorghe Ialomiţianu

Aristotel Căncescu, Gheorghe Ialomiţianu

Preşedintele CJ: "Ai un caracter murdar!"

Ex-ministrul de Finanţe: "Nu ai caracter!"

După ce duminică fostul ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, l-a atacat pe preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, susţinând că acesta este responsabil de închiderea a mii de locuri de muncă prin faptul că nu a intervenit pentru ţinerea în viaţă a societăţii Tractorul SA, ieri a venit rândul şefului Executivului Judeţean să îl atace pe braşoveanul care a făcut parte din Guvernul Boc. Căncescu i-a trimis o scrisoare deschisă lui Ialomiţianu în care îl acuză pe acesta că a făcut traseism politic, trecând pe rând din PNŢCD în PSD şi, apoi, în PDL, precum şi de faptul că a ajuns ministru " trimis de grupurile politico-mafiote pe care le aveai în spate, pentru a le acoperi lui George Scripcaru şi celor de la PDL toate ilegalităţile pe care le săvârşesc". "Ai făcut rău nu numai Braşovului, ci prin poziţia pe care ai ocupat-o ai făcut rău Ministerului de Finanţe, Guvernului României şi întregii ţări. România a ajuns într-un asemenea hal, încât, din cauza lipsei tale de competenţă, a fost reprezentată la întâlnirile cu Jeffrey Franks sau cu alte oficialităţi din Uniunea Europea-nă de indivizi precum şeful ANAF şi nu de tine, care până la vârsta asta n-ai apucat să înveţi o limbă străină.

(...) Lucrurile pe care le proferezi în ultimul timp sunt minciuni şi calomnii ordinare care te reprezintă pe tine şi caracterul tău murdar. De-a lungul evoluţiei tale politice ţi-ai trădat toate partidele şi toţi prietenii. Din fericire, acum nu mai este nevoie să fii remaniat, deoarece pleci cu întregul guvern Boc care a făcut atâ-ta rău României şi românilor", se arată în scrisoarea deschisă.

Căncescu mai spune că Braşovul nu este codaş la accesarea de fonduri europene, ci se află pe primul loc după Bucureşti, reuşind acest lucru "prin eforturi serioase, fără sprijinul tău şi al guvernului portocaliu pe care l-ai reprezentat". "În loc să plângi de mila celor de la Prodlacta, ai fi putut să-i sprijini, lucru pe care l-aş fi făcut şi eu, dacă guvernul odios din care ai făcut parte mi-ar fi alocat fondurile pentru programul «Cornul şi laptele». La nivelul la care erai, în fruntea unui minister îndestulat, 30 de miliarde de lei vechi alocate într-un oraş în care se cheltuiesc milioane de euro pe inves-tiţii inutile ar fi fost un fleac", mai arată Căncescu în documentul citat, adăugând că "în privinţa privatizărilor care s-au făcut în judeţul Braşov, sunt unul dintre puţinii politicieni care niciodată nu s-au implicat în acele proceduri mizerabile şi în privatizările dubioase care i-au îmbogăţit inclusiv pe unii clienţi ai PDL". "Multe dintre aceste privatizări au fost făcute chiar sub ochii matale, în calitatea pe care ai avut-o de şef la Finanţele Publice. Cu toată sila, te rog pe viitor să-ţi vezi de problemele tale şi să nu te mai legi de activitatea mea, care oricum se desfăşoară în condiţii grele, cauzate de lipsa banilor şi de subfinanţarea în care ai aruncat judeţul Braşov pe motive politice", se arată în încheierea scrisorii deschise care a fost remisă presei braşovene.

Ialomiţianu: "Căncescu nu are caracter!

Contactat telefonic, ex-ministrul de Finanţe nu a părut deloc surprins de atacul la adresa sa. "Căncescu a rămas acelaşi om fără caracter", a spus Ialomiţianu, adăugând că "el se află de trei mandate în fruntea Consiliului Judeţean şi nu a făcut nimic pentru braşoveni - doar a tocat miliarde de lei puse la dispoziţie de toate guvernele". Ialomiţianu şi-a păstrat acuzele de cu o zi înainte, afirmând, din nou, că preşedintele CJ Braşov "face parte dintr-un partid care în 2007 a închis societatea Tractorul SA pierzându-se mii de locuri de muncă".

În încheierea declaraţiei sale, finanţistul a mai declarat: "Eu am ce să spun braşovenilor că am făcut în mandatul meu de deputat şi de ministru. Şi voi spune aceste lucruri braşovenilor când voi fi întrebat".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ...........din pacate, nici unul, nici altul nu e mai bun............Si, tot din pacate, aproape dupa nici unul nu se vede ceva bun in Brasovul actual..........Cu "mandrii" de ganul "am facut pt Brasov" cutare lucru sau cutare lucru, cred ca brasovenii s-au obisnuit, sau mai bine zis, de asemenea "mandrii" sunt satui.............totul e pana la buzunarul omului..............si, din pacate, acolo se vede mai mult golul buzunarului...........

    ... in engleza, asa cum a negociat cu FMI

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb