CAP DE POD PESTE OCEAN Săvulescu şi Păunescu, parteneri într-o casă de producţie de la Hollywood

Ziarul BURSA #Companii / 22 mai 2013

Săvulescu şi Păunescu, parteneri într-o casă de producţie de la Hollywood

Cinematografia autohtonă aflată în plină ascensiune are o şansă de afirmare peste Ocean, în patria filmului comercial şi nu numai, după ce doi oameni de afaceri autohtoni au deci să investească într-o casă de producţie de la Hollywood. Într-un comunicat de presă, Bobby Păunescu şi Dragoş Săvulescu, anunţă că au devenit oficial parteneri într-o casă de producţie care îşi are sediul la Hollywood!

Compania americană Solar Entertainment Group şi Mandragora Studios (deţinută de Bobby Păunescu) au semnat un parteneriat cu omul de afaceri Dragoş Săvulescu, care a achiziţionat recent Studiourile Kentauros. Dragoş Săvulescu este mai cunoscut în ţară din poziţia de fost acţionar al clubului de fotbal Dinamo. În această primăvară, Săvulescu şi-a vândut toate acţiunile de la Dinamo unui alt afacerist autohton, Ionuţ Negoiţă, fiind decis să lase sportul pentru cinematografie. Aflate în localitatea Ştefăneşti, studiourile Kentauros au găzduit mai multe producţii cu distribuţie internaţională, dar şi numeroase show-uri de televiziune.

Revenind la afacerea proaspăt parafată, rezultatul parteneriatului mai sus menţionat îl reprezintă înfiinţarea "celui mai complex full-service studio din Europa de Est, ce oferă servicii de înaltă calitate pentru producţii de film, TV, reclame şi videoclipuri". Noua entitate poartă numele de Solar Studios. Patron de televiziune, dar şi regizor de film, Bobby Păunescu este convins că această întreprindere va avea succes: "Înfiinţarea Solar Studios reprezintă un pas extrem de important pentru dezvoltarea trustului nostru. Suntem foarte bucuroşi pentru parteneriatul cu Dragoş Săvulescu şi pentru valoarea pe care acesta o aduce companiei Solar Entertainment Group. Directorul executiv al noului Solar Studios va fi Viorel Sergovici, producător, regizor, membru al Academiei Europene de Film. "Sunt deosebit de încântat că am devenit partener într-o companie internaţională de film unică şi extrem de dinamică. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu această echipă extraordinară şi să îmi aduc propria contribuţie la evoluţia Solar Entertainment Group", a punctat şi Dragoş Săvulescu. Conform comunicatului de presă, acest parteneriat nu a trecut neobservat pentru presa de specialitate din SUA: "Parteneriatul încheiat în compania Solar Entertainment Group a stârnit un val de interes şi în presa internaţională, unele dintre cele mai relevante exemple în acest sens fiind articolele apărute în www.variety.com, www.hollywoodreporter.com, www.screendaily.com sau www.deadline.com. Odată cu înfiinţarea Solar Studios, Dragoş Săvulescu devine acţionar al Solar Entertainment Group (SEG), alături de Edward Lawson Johnston (LJ Bank), George Shu (New York), Bobby Păunescu şi Jared Underwood (fost vice-preşedinte şi şeful secţiei de entertainment Comerica Bank)". Solar Entertainment Group (SEG) este o companie globală, ce cuprinde casa de producţie Solar Pictures (va produce viitorul film "Samarkand" în care rolul principal îl deţine Tom Hardy, cunoscut publicului din "Inception" şi "The Dark Knight Rises"), banca de investiţii Solar HLB (Solar Hoffman Lloyds Bank) şi fondul de investiţii Solar Media Capital, specializat în finanţarea proiectelor cinematografice. SEG este o companie globală cu birouri active în Los Angeles, New York, Londra, Paris, Bucureşti, Shanghai, Taiwan."

În urmă cu o săptămână, presa a scris despre debutul ca actor al lui Dragoş Săvulescu. Acesta deţine un rol în filmul "Limani", care este filmat în aceste zile la Bucureşti. Pelicula este regizată de Viorel Sergovici şi Radu Nicolae, iar rolul principal feminin este deţinut de Monica Bârlădeanu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb