Capitalul ArcelorMittal Hunedoara va fi majorat cu 349,5 milioane lei

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 octombrie 2010

Capitalul social al combinatului siderurgic ArcelorMittal Hunedoara (SIDG), controlat de grupul siderurgic ArcelorMittal, va fi majorat cu 349,5 milioane lei, la 496,9 milioane lei, sub valoarea programată în luna iulie.

Acţionarii combinatului au aprobat, la 23 iulie, în AGA, majorarea capitalul social cu 397,6 milioane lei, la 545 milioane lei, pentru creşterea valorii activului net şi asigurarea fondurilor pentru investiţii.

La sfârşitul perioadei de subscriere, respectiv 14 septembrie, acţionarii au participat la operaţiune cu aport în numerar în valoare de 349,5 milioane lei, se arată într-un raport al combinatului siderurgic transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB), citat de Mediafax.

ArcelorMittal Hunedoara a anunţat, în luna iunie, că va consulta acţionarii în vederea majorării capitalului sau dizolvarea companiei, după ce activul net a scăzut la mai puţin din valoarea capitalului social, în urma pierderilor de 222,5 milioane lei înregistrate pentru anul 2009.

Combinatul din Hunedoara are un capital social de 147,4 milioane lei şi face parte din grupul ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume. Grupul controlează 87,89% din acţiunile societăţii, iar SIF Banat-Crişana (SIF1) are 10,03% din titluri.

Grupul ArcelorMittal deţine patru combinate siderurgice în România, la Galaţi, Roman, Iaşi şi Hunedoara. La acestea se adaugă operatorul portuar Romportmet Galaţi şi compania ArcelorMittal Construction Româ-nia.

Cele mai recente tranzacţii cu titlu-rile ArcelorMittal Hunedoara au avut loc joi, la preţul de 1,16 lei pe unitate, cotaţie la care capitalizarea combinatului este de 68,4 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb