"Carlsberg" va deveni unicul acţionar al "Baltika"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 februarie 2012

Anul trecut, "Carlsberg" şi-a majorat deţinerile la companii din China, India, Vietnam şi Laos, iar acum explorează oportunităţi de achiziţii pe pieţele cu creşteri.

Anul trecut, "Carlsberg" şi-a majorat deţinerile la companii din China, India, Vietnam şi Laos, iar acum explorează oportunităţi de achiziţii pe pieţele cu creşteri.

Producătorul danez de bere va prelua încă 15% din cea mai mare companie de profil din Rusia

"Carlsberg" AS, al patrulea producător mondial de bere, îşi va majora la 100%, de la 85%, deţinerea la compania rusă de profil "Baltika", potrivit anunţului făcut ieri de societatea daneză. "Carlsberg" va lansa oferta către acţionari în funcţie de condiţiile de piaţă, iar după preluarea integrală va delis-ta "Baltika".

Costul majorării deţinerii va fi de cel mult 6,5 miliarde coroane (1,15 miliarde dolari). Potrivit "Carlsberg", preluarea integrală a "Baltika" va aduce câştiguri imediate şi va asigura o flexibilitate operaţională sporită.

"Baltika" a dominat piaţa berii din Rusia din 1996, iar în prezent deţine o cotă de aproape 38%. Compania are zece fabrici de bere pe teritoriul Rusiei şi este prezentă în 70 de ţări.

"Carlsberg" şi-a redus uşor profitul anul trecut din cauza scăderii vânzărilor în Rusia şi a creşterii costurilor de producţie. Profitul operaţional al companiei a scăzut cu 4,2% în 2011, la 9,8 miliarde coroane (1,74 miliarde dolari), de la 10,3 miliarde coroane în 2010. Analiştii estimau 9,78 miliarde coroane, în timp ce compania anticipa 10 miliarde coroane.

"Carlsberg" a avertizat că profitul operaţional va stag-na în acest an, din cauza declinului pieţelor din Europa de Nord şi de Vest.

Profitul net al companiei a scăzut cu aproximativ 3% în 2011, la 5,15 miliarde coroane. Venitul net obţinut de "Carlsberg" din vânzări a crescut cu 6% anul trecut, la 63,5 miliarde coroane, depăşind uşor estimările analiştilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb