Cartoful poate contribui la securitatea alimentară

R.P
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 7 iulie 2008

Sute de milioane de oameni din ţările în curs de dezvoltare depind în prezent de cartofi şi numai populaţiile din Africa, Asia şi Oceania consumă peste 113 de milioane de tone de cartofi anual, a declarat la finele săptămânii trecute, într-o conferinţă la Bucureşti, directorul general al Centrului Internaţional al Cartofului (IPC) cu sediul în Peru, Pamela K. Anderson.

Ea a arătat că, în perioada 1996 - 2006, s-a constatat o creştere a consumului de cartofi în ţările în curs de dezvoltare, în timp ce în ţările puternic industrializate a scăzut. Astfel, producţia de cartofi este în creştere în China, aproape că s-a dublat, şi se aşteaptă ca şi India să-şi dubleze producţia în următorii zece ani.

Sute de milioane de oameni din ţările în curs de dezvoltare se confruntă cu crize cum ar fi preţurile alimentelor de bază aflate în continuă creştere. Directorul ICP a remarcat că această legumă are potenţialul de a reduce presiunea creşterii preţurilor la cereale asupra celor mai sărace persoane şi de a contribui semnificativ la securitatea alimentară. În acest sens, ea a dat ca exemplu preţurile la orez care aproape s-au dublat în cursul lui 2008 şi pe cele la grâu, care urcă rapid, în timp ce preţurile la cartof, a treia dintre cele mai importante culturi din lume, au rămas stabile.

Totodată, ea spus că unul dintre motivele pentru care Peru nu exportă cartofi este faptul că aceştia fac parte din planul de securitate alimentară al acestei ţări şi nu sunt "subiect de speculaţie".

Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Peru în România, Elard Escala, a subliniat importanţa cartofului în economiile unor ţări, dar şi rolul acestuia în alimentaţia persoanelor foarte sărace şi în lupta împotriva sărăciei.

Deşi despre cereale şi petrol se organizează numeroase congrese internaţionale cu participări ilustre, cartoful, de o importanţă similară, are o prezenţă mai "discretă" în dezbaterile mondiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb