CĂTĂLIN PREDOIU: "Proiectele legilor justiţiei au ţinut cont de avizele Comisiei de la Veneţia"

V.G.
Politică / 15 septembrie 2022

"Proiectele legilor justiţiei au ţinut cont de avizele Comisiei de la Veneţia"

Proiectele legilor justiţiei, aflate în dezbatere în Parlament, au ţinut cont de avizele Comisiei de la Veneţia şi au fost elaborate şi după consultarea cu partenerii europeni, respectiv cu Comisia Europeană, a declarat, astăzi, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, potrivit Agerpres.

El a fost întrebat la Parlament, unde a participat la dezbaterea Comisiei speciale pe legile justiţiei, cum comentează că Uniunea Salvaţi România a sesizat Comisia de la Veneţia pe cele trei proiecte ale legilor justiţiei.

"Aceste proiecte, în primul rând, nu mai sunt acum, dacă vreţi, în gestiunea ministerului, sunt în gestiunea Parlamentului; în al doilea rând, această sesizare este făcută în cadrul unui proces de evaluare paralel cu MCV, este un proces de evaluare la nivelul APCE, proces prin care trec toate statele membre. A venit acum rândul României la această evaluare. Reamintesc faptul că această evaluare a avut un rezultat pozitiv, raportul este preponderent pozitiv pentru România, în cadrul ei s-a cerut de către membri ai subcomitetului mandatat cu această evaluare şi o revizuire a legilor de către Comisia de la Veneţia, dar este, repet, un proces, o procedură separată de ceea ce cooperăm noi cu Comisia Europeană în cadrul MCV. Dar ceea ce vreau să precizez este faptul că, atunci când am redactat aceste proiecte, ca şi pe parcursul dezbaterii publice şi al dezbaterii parlamentare, noi am ţinut cont de aceste avize. Chiar în sală, eu am invocat de două sau de trei ori avizele comisiei pentru a propune, pentru a susţine anumite soluţii legislative. (...) Am ţinut cont în elaborarea proiectelor de avizul Comisiei de la Veneţia", a subliniat ministrul Justiţiei la finalul dezbaterilor Comisiei pentru legile justiţiei.

Întrebat dacă este implicat politicul în dosare, aşa cum acuză cei de la USR, Predoiu a spus: "Poate vin şi cu probe în acest sens. La cunoştinţa mea, în cei câţiva ani de mandat pe care i-am avut la MJ nu am avut nicio astfel de solicitare, nu am avut presiuni, n-am luat iniţiativa unor astfel de presiuni şi îndrăznesc să spun că acest lucru este de notorietate", a susţinut ministrul Justiţiei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Alta sluga a UE.

    1. Asta sluga a UE, zau? Ai habar ce a pritocit Predoiu in ultimii ani?

      Zau sa mori tu se spune. Zau, ce a facut? Dosarul revolutiei este tinut in sertare de 33 de ani de Predoiu tau si acolitii lui. Nimeni nu raspunde in justitie pentru nimic. Hai zau, varsa din marile realizari ale lui Predoiu. In afara de faptul ca niciun hot din politica numai este prins. Toti sunt curati pe mandatul lui Predoiu. Da, asta da mare realizare. Toti din justitie fac ce vor si cum vor. Nu ii trage nimeni la raspundere. Acum Predoiu al tau vrea sa treaca peste Constitutia Romaniei si sa ne subordoneze cu totul la UE.

      Si din ce ai enumerat acolo ce spui ca il face sluga a UE?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb