Catedrala Mânturii Neamului - o necesitate practică?

C.P.
Miscellanea / 6 septembrie 2010

Pe 2 August Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) a lansat campania "Nu-ţi lăsa banii în plata domnului!" destinată sensibilizării opiniei publice si a factorilor de decizie politică asupra propunerii de taxare şi a problemelor legate de finanţarea de către stat a cultelor religioase.

"Printre altele, ridicăm problema construcţiei unui număr excesiv de biserici, de multe ori cu fonduri provenind de la bugetul de stat sau de la bugetele locale. Problema este cu mult mai acută atunci când ne aflăm în faţa unui proiect faraonic, care se doreşte realizat pe banii contribuabililor: Catedrala Mântuirii Neamului. Întrebarea este legitimă. De ce Statul trebuie să finanţeze o astfel de construcţie? De ce avem nevoie de aşa numita Catedrală a Mântuirii Neamului?", se arată într-un comunicat de presă.

În contextul costului enorm al clădirii, de sute de milioane de euro, bani care ar urma să provină, într-o proporţie semnificativă, de la bugetul de stat, şi al modului extrem de controversat prin care i s-a transmis în proprietate BOR terenul aferent, Asociaţia solicită autorităţilor Statului stoparea finanţării din bani publici a construcţiei Catedralei precum şi revenirea asupra deciziei de transferare în proprietatea Patriarhiei BOR a celor 11 ha de teren pe care se doreşte amplasarea contrucţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este evident chiar si pentru fanaticii religiosi ca aceasta constructie inseamna doar bani aruncati pentru promovarea unei anumite biserici.

    Dar conteaza ce parere au unii, altii sau chiar intreaga populatie daca prin astfel de mijloace dictatorii care au ajuns la putere au de castigat imagine si stabilitate din asta? 

    (Si prin dictatori se inteleg toti cei care fac parte din putere, opozitie + cei care vor sa ajunga si ei la putere ca sa poata si ei fura candva cum fura altii azi).

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb