CATEDRALA SF.IOSIF Replica Primăriei Municipiului Bucureşti

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 10 mai 2006

Referitor la articolele "Afacerea Catedrala: prietenii lui Videanu, vecinii lui Dumnezeu" semnat de Daniel Bojin, publicat în BURSA în data de 08.05.2006 şi "Videanu, ca primaru", semnat de Florian Goldstein, publicat în BURSA în data de 09.05.2006, Compartimentul pentru Relaţia cu Mass-Media al Primăriei Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:

Materialele prezintă o serie de afirmaţii nereale despre situaţia imobilului care se construieşte în vecinătatea Catedralei Sf. Iosif. În cele două articole se încearcă acreditarea ideii că ridicarea imobilului respectiv a fost facilitată de Primăria Municipiului Bucuresti şi că beneficiarul ar fi societatea Bog"Art.

Încă de la început, menţionăm că autorizaţia de construire a fost acordată de primăria de sector, şi nu de Primăria Capitalei. Sînt, aşadar eronate afirmaţiile din articole conform cărora: ""primăria lui Videanu a acordat autorizaţia de construire"", ""Primăria a emis autorizaţia de construire"", ""proiectul a beneficiat de sprijinul tacit al Primăriei Capitalei, după numirea lui Adriean Videanu ca primar"". Mai mult, apreciem că primăria de sector era obligată să elibereze autorizaţia de construcţie, conform legii, atîta timp cît investitorul avea toate avizele necesare, inclusiv avizul Direcţiei de Monumente din cadrul Ministerului Culturii.

Prietenia dintre Adriean Videanu şi domnul Doicescu (patronul firmei Bog"Art) nu are nicio legătură cu imobilul în cauză. Bog"Art este antreprenorul unei construcţii de utilitate privată, pe care un investitor privat a decis să i-o atribuie, iar Primăria Capitalei nu are competenţă de a interveni în relaţiile dintre două societăţi private.

Societatea Bog"Art nu a aşteptat ca Adriean Videanu să devină primar general pentru a se valida pe piaţa de profil.

În conferinţa de presă susţinută marţi, 9 mai 2006, Primarul General Adriean Videanu a subliniat faptul că "Primăria Capitalei nu are niciun fel de relaţii, comerciale sau de altă natură, cu firma Bog"Art, cu atît mai puţin în ceea ce priveşte imobilul de lîngă Catedrala Sf. Iosif. Demararea investiţiei la acest obiectiv s-a început 1998 şi s-a reglementat sub aspectul efectelor juridice în 2000, cu acordul părţilor implicate."

Referitor la concesiunea terenului adiacent proprietarilor, precizăm că nu "Primăria lui Videanu" a concesionat acel teren (aşa cum afirmă autorul), întrucît la acea vreme Adriean Videanu nu era primar general. Concesiunea a fost aprobată încă din 2002 de Consiliul General, astfel : din 186 mp solicitaţi, s-au concesionat numai 70 mp în 2002, restul fiind în litigiu. Instanţa)s-a pronunţat definitiv şi!irevocabil în 2005 şi a fost completată hotărîrea de consiliu din 2002 cu suplimentarea concesiunii de teren aferentă obiectivului de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb