CBRE a preluat administrarea clădirii de birouri U-Center 1, deţinută de Pavăl Holding

T.B.
Companii / 23 octombrie 2023

CBRE a preluat administrarea clădirii de birouri U-Center 1, deţinută de Pavăl Holding

CBRE a devenit administratorul clădirii de birouri U-Center 1, dezvoltată de Forte Partners şi deţinută în prezent de Pavăl Holding, şi va gestiona toate aspectele proprietăţii în relaţia cu chiriaşii, subcontractorii şi cu autorităţile, se arată într-un comunicat al CBRE, remis redacţiei. Clădirea de birouri U-Center 1, aflată la prima fază de dezvoltare dintr-un amplu proiect imobiliar, este prima din România care a primit certificarea internaţională WELL CORE, la nivel Platinum, potrivit sursei menţionate. Proiectul îmbină sănătatea şi bunăstarea angajaţilor cu eficienţa energetică. Printre companiile prezente în clădire se numără Endava, Booking Holdings, UP Romania, BT Stup, DCS plus, se mai arată în comunicat.

U-Center 1 are o suprafaţă de 31.000 mp GLA şi deţine, de asemenea, certificarea LEED v4 PLATINUM, transmite sursa citată. Situată în vecinătatea Parcului Tineretului, clădirea de birouri dispune de spaţii verzi interioare şi exterioare vaste şi este foarte bine conectată la toate celelalte zone din Bucureşti, cu un acces foarte rapid la metrou, conform datelor comunicatului. Printre facilităţile puse la dispoziţia chiriaşilor se află o sală de fitness, un sistem modern şi flexibil de management al clădirii (BMS), o aplicaţie hands free pentru acces şi sistem de management al parcării, menţionează compania.

"U-Center 1 este prima clădire de birouri din România certificată WELL CORE v2 PLATINUM, ceea ce se traduce prin standarde ridicate şi un mediu de lucru care asigură confortul tuturor angajaţilor companiilor pe care le găzduim. Dispune de facilităţi tehnologice excelente, iar sala de fitness existentă, precum şi parcul Tineretului sunt avantaje extraordinare pentru starea de bine a celor care vin la birou. Ne bazăm pe experienţa CBRE pentru a gestiona clădirea şi comunitatea ei, astfel încât chiriaşii noştri să simtă valoarea adăugată a faptului că operează în U-Center 1", a declarat Andreea Druga, Managing Director, Dedeman Office Division, potrivit comunicatului.

De la preluarea administrării realizată la începutul anului, U-Center 1 a beneficiat de know-how-ul şi abordarea de tip platformă a CBRE, trecând prin procese de optimizare şi maximizare a calităţii pentru serviciile de Facility management, Cleaning şi Security, eficientizarea consumului energetic, creşterea gradului de reciclare a deşeurilor, şi i s-au atribuit indicatori clari şi măsurabili de performanţă pentru toate acestea, informează compania . Comunitatea chiriaşilor U-Center 1 beneficiază de evenimente şi workshop-uri diverse, de la grădinărit la reciclare şi la muzică clasică, totul condimentat cu o stare de bine în recepţie şi spaţiile comune indusă auditiv şi vizual, conform sursei menţionate.

"Am privilegiul de a fi preluat responsabilitatea pentru administrarea clădirii de birouri U-Center 1. Abordarea noastră este una ancorată în ospitalitate, cu o viziune clară de a asigura un nivel de servicii asemănător unei "experienţe hoteliere de 5 stele". Obiectivul meu este simplu, dar fundamental: să menţin relaţiile cu companiile chiriaşe şi cu angajaţii acestora la un nivel de excelenţă foarte ridicat. Nevoile şi confortul acestora se află în centrul mandatului nostru.", a adăugat Răzvan Stoica, Account Director PM Offices, CBRE România, potrivit comunicatului.

Departamentul de Property Management al CBRE România are în managementul său un total de 1,2 milioane mp de spaţii, atât de office, ce include 38 de clădiri de birouri, cât şi de retail şi rezidenţial premium, se mai arată în comunicat.

Compania oferă transparenţă şi eficientizează întregul proces de administrare, utilizând tehnologia pentru servicii ce ţin de aspectele financiare, pentru automatizarea înregistrărilor de solicitări ale chiriaşilor pentru serviciile de asistenţă şi transmiterea către lista de furnizori agreaţi, construirea şi gestionarea comunităţii şi nu în ultimul rând raportare, conform sursei indicate.

"Valoarea unui property manager se vede mai ales în cazul clădirilor aflate la extreme - fie cele de generaţie mai veche, dar cu provocări diverse care ne solicită experienţa, fie cele recent dezvoltate, care dispun de cele mai noi soluţii de tehnologie, de proiectare şi construcţie cum este cazul U-Center 1, care ne fac să fim mereu creativi şi inovatori pentru a reuşi să optimizăm chiar şi acolo unde deja există eficienţă. Dacă ne concentrăm exclusiv pe segmentul de clădiri de birouri din Romania, între 18% şi 23% din totalul costului de administrare este generat de consumul de utilităţi. Acest lucru duce la nevoia de a identifica în primul rând acele îmbunătăţiri care pot fi implementate astăzi. Pavăl Holding are o viziune foarte clară asupra fiecărui imobil din portofoliul companiei, iar acest lucru facilitează o colaborare excelentă", explică Valeriu Toma, Head of Property Management, CBRE România, aşa cum se arată în comunicat.

CBRE monitorizează deja de câţiva ani toate consumurile celor peste 10.000 de clădiri din Europa, aflate în gestiunea sa, prin platforma ESG CBRE Deepki, informează compania. Aceasta pune la dispoziţie un număr impresionant de date, care pot fi analizate, începând de la un spaţiu specific dintr-o clădire, până la un ansamblu foarte mare de tipul unui portofoliu de clădiri sau grupaje de mii de clădiri, potrivit datelor comunicatului. De exemplu, datele ESG CBRE Deepki au arătat că la nivelul anului trecut, deşi datorită măsurilor agresive implementate consumul de energie electrică a scăzut în medie cu 27%, costul a coborât în medie cu doar 3%, iar în multe cazuri chiar a crescut, pe fondul contextului economic şi geopolitic, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb