C.C.I.A. Sibiu lansează o petiţie de susţinere a întreprinderilor mari şi foarte mari, privind plafonarea preţului energiei

G.D.
Miscellanea / 21 octombrie 2022

C.C.I.A. Sibiu lansează o petiţie de susţinere a întreprinderilor mari şi foarte mari, privind plafonarea preţului energiei

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, în numele şi cu susţinerea unui numar de 21 de Camere de Comerţ şi Industrie Judeţene anunţă lansarea unei petiţii publice de susţinere a întreprinderilor mari şi foarte mari din România, "uitate" de către Guvern şi Parlament în ceea ce priveşte plafonarea preţului energiei electrice, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Facem apel la toate întrepinderile din România, indiferent de mărime, să se alăture demersului nostru solicitând tratament predicitibil, raţional şi echitabil pentru toţi actorii din economia concurenţială, prin semnarea petitiei accesibile la adresa

https://www.petitieonline.com/nu_distrugeti_industriile_competitive_din_romania", anunţă C.C.I.A. Sibiu

Petiţia are următorul conţinut:

"Stimate domnule Prim-ministru

Camerele de Comerţ şi Industrie Judeţene din România semnatare, în numele întreprinderilor mari şi foarte mari din România, în calitatea noastră de susţinători şi apărători ai Comunităţii de Afaceri în raport cu autorităţile publice, vă adresăm cu respect şi consideraţie următoarea scrisoare deschisă:

PROTEJAŢI INDUSTRIA PERFORMANTĂ DIN ROMÂNIA!

Întreprinderile mari şi foarte mari din România realizează mai mult de jumătate din cifra de afaceri şi asigură cel puţin 1 din fiecare 3 locuri de muncă din sectorul privat. Contribuţia lor la bugetele publice este esenţială. Volumul de afaceri pentru IMM-urile din industrie depinde de volumul de activitate al întreprinderilor mari şi foarte mari, care funcţionează ca integratori industriali esenţiali.

Întreprinderile mari şi foarte mari au cea mai mare contribuţie la investiţiile străine directe din România, au cele mai mari investiţii în cercetare-dezvoltare şi au implementat sisteme performante de eficienţă energetică. De asemenea, cea mai mare parte a exporturilor ţării sunt realizate de către întreprinderi din această categorie.

Schimbarea repetată şi imprevizibilă a modului în care Guvernul încearcă să reechilibrze piaţa energetică din Romania a creat un pericol serios de reducere sau relocare a activităţii industriale competitive din România. Preţurile şi contractele industriale nu pot fi schimbate de pe o zi pe alta, marjele de profit la care industria competitivă lucrează pentru piaţa naţională sau export sunt foarte mici. În situaţia turbulentă de pe pieţele internaţionale, avem nevoie mai mult ca oricând de predictibilitate pentru măsurile viitoare şi de respectarea termenelor şi angajamentelor pentru măsurile care au fost deja angajate.

Impactul economic pe care îl va avea asupra economiei româneşti "uitarea" întreprinderilor mari şi foarte mari de la orice măsură de protecţie va fi semnificativ! În cazul unor întreprinderi ponderea cheltuielilor cu energia a crescut de la 10 la 40%, acestea neavând nici o posibilitate de absorbţie a şocului. O reducere a activităţii cu doar 10% ar duce la pierderea a sute de mii de locuri de muncă şi micşorarea contribuţiei la bugetele publice naţionale şi locale cu miliarde de lei. În acest moment, pe plan internaţional, competitivitatea industriei româneşti este din pacate în mod direct afectată.

Întreprinderile mari şi foarte mari din România NU solicită subvenţii, ci doar tratament echitabil şi mai ales predictibil din partea Guvernului şi a Parlamentului, în cazurile în care intervin cu politici publice în piaţa concurenţială.

Din considerentele de mai sus, vă solicităm să reintroduceţi de urgenţă întreprinderile mari şi foarte mari în categoria întreprinderilor care beneficiază de plafonarea preţului energiei electrice", se menţionează în comunicat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb