CCIR: Criza forţei de muncă şi nivelul ridicat al birocraţiei sunt frâne care limitează creşterea economică

G.U.
Politică / 2 noiembrie 2021

Criza forţei de muncă şi nivelul ridicat al birocraţiei sunt frâne care limitează creşterea economică

Ponderea profitului din cifra de afaceri s-a menţinut constantă, profitul din exploatare reprezentând 8% din cifra totală de afaceri la companiile analizate în cercetare, confirmă Topul Naţional al Firmelor 2021, realizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat, reprezentanţii CCIR susţin că economia românească dă dovadă de rezilienţă, în ciuda dificultăţilor provocate de criza sanitară.

Astfel, în 2021, un număr de 12.393 de firme au fost incluse în primele 10 poziţii. Cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri este de 178,18 miliarde de euro, iar profitul din exploatare al companiilor a însumat 15,08 miliarde euro.

În ceea ce priveşte numărul total de salariaţi al companiilor clasate pe primele 10 poziţii, acesta a fost de 1,279 milioane, susţin reprezentanţii CCIR.

"Aşadar, în ciuda provocărilor majore ale anului 2020, economia nu numai că nu s-a oprit, ci a şi făcut dovada rezilienţei, dovadă că oamenii de afaceri au găsit soluţiile necesare pentru a se adapta la noua realitate. Provocările rămân însă majore pentru companiile româneşti. Criza forţei de muncă şi nivelul ridicat al birocraţiei sunt frâne care limitează creşterea economică. Stabilitatea instituţională şi un dialog consistent cu autorităţile centrale şi locale sunt condiţii esenţiale pentru menţinerea stabilităţii economice a României", precizează reprezentanţii CCIR.

Topul Naţional al Firmelor 2021 (TNF 2021), clasament realizat în exclusivitate de către CCIR, are la bază următorii indicatori economici: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat.

La realizarea clasamentului TNF 2021 au fost analizate 768.372 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în România, ceea ce reprezintă o creştere cu peste 5% faţă de anul precedent. Dintre acestea, 250.925 de bilanţuri au intrat în competiţia pentru primele 10 poziţii în clasamentul naţional, în conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementată de Camerele de Comerţ în toate judeţele ţării.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) realizează, începând din 1994, Topul Naţional al Firmelor (TNF), fiind singura organizaţie abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii ţări.

Potrivit sursei citate, ediţia a XXVIII-a din 2021 a TNF a clasat pe primele 10 locuri la nivel naţional 12.393 companii - operatori economici din diferite sectoare de activitate: 4.394 din industrie, 3.441 din servicii, 2.613 din comerţ, 271 din turism, 465 din cercetare-dezvoltare şi high-tech, 614 din agricultură, silvicultură şi pescuit şi 595 din construcţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Starea invocată e de 32 de ani .

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb