Cea mai mare bursă din India vrea să se listeze

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 7 ianuarie 2020

Cea mai mare bursă din India vrea să se listeze

National Stock Exchange (NSE), cea mai mare bursă de valori din India, s-a adresat în mod oficial autorităţii pieţei naţionale de capital (Securities and Exchange Board of India) în vederea lansării propriei oferte publice iniţiale, conform livemint.com

Un purtător de cuvânt al NSE, citat de publicaţia menţionată, a declarat: "Am solicitat Securities and Exchange Board of India aprobarea şi numai după ce o vom obţine, vom lansa procesul de pregătire a IPO-ului. Nu am luat legătura cu băncile comerciale deocamdată, în condiţiile în care aşteptăm răspunsul autorităţii de reglementare".

Între timp, băncile care deţin titluri NSE au invitat părţile interesate să-şi exprime interesul pentru acţiunile bursei înainte de încheierea anului fiscal.

Săptămâna trecută, State Bank of India (SBI), cea mai mare bancă din India, şi-a dezvăluit planul de vânzare a 5 milioane de titluri NSE, care reprezintă 1,01% din deţinerea sa de 5,19% din bursă.

"SBI este unul dintre acţionarii National Stock Exchange of India Ltd. şi intenţionează să înstrăineze până la 1,0101% din participaţia sa printr-un proces de licitaţie", conform anunţului făcut de bancă la data de 3 ianuarie. În 2016, SBI a vândut 5% din NSE către Veracity Investments (cu sediul în Mauritius).

Şi Indian Bank, entitate deţinută de stat, are în plan să vândă un milion de titluri NSE, conform unui anunţ publicat într-un cotidian. Luna trecută, IFCI şi-a vândut întreaga deţinere de 2,44% din NSE.

NSE are în plan să obţină aproximativ 10.000 crore din IPO (un crore = 10 milioane de rupii), conform sursei. Printre acţionarii care ar putea vinde deţineri din NSE în acest IPO se numără Life Insurance Corporation of India, SBI Group, IDBI, Norwest Venture Partners şi GS Strategic Investments Ltd (Mauritius), potrivit livemint.com.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb