Banca Transilvania a fost cotată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TLV, din octombrie 1997, fiind cea mai veche bancă ale cărei acţiuni pot fi tranzacţionate pe piaţa de capital autohtonă.
În ultimii cinci ani de tranzacţionare, banca a atras încă doi acţionari semnificativi, zvonurile de vânzare fiind, de altfel, unul dintre lait-motivele care au influenţat evoluţia acţiunilor TLV din ultimii ani. Cele mai importante mişcări din acţionariatul Băncii au avut loc, însă, la finele anului trecut, când International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a intrat în acţionariatul BT cu o participaţie de 3,62%, prin convertirea în acţiuni a obligaţiunilor de 20 de milioane de dolari deţinute la bancă încă din 2005.
De departe cea mai surprinzătoare mişcare a fost cea instrumentată de Bank of Cyprus care a devenit al doilea cel mai mare acţionar al Băncii Transilvania, în a doua jumătate a lunii decembrie 2009, cu o participaţie de 9,7%, neputând să cumpere mai mult din cauza limitei maxime de deţinere de 10%. Privită mai de aproape, intrarea Bank of Cyprus în acţionariatul BT nu este întâmplătoare, în condiţiile în care Banca Transilvania a fost prima instituţie financiară autohtonă care şi-a deschis o sucursală în Cipru, în octombrie 2007. Acţiunile TLV au atins, pe 17 decembrie 2009, preţul maxim de tranzacţionare din istoria lor, de 2,39 de lei/titlu.
Banca Transilvania are o capitalizare de 2,28 miliarde lei, potrivit preţului de 2,1 lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de ieri. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este cel mai mare acţionariat al BT, cu o participaţie de 15%.