CEDO cere statului să-şi prezinte cazul în dosarul Oil Terminal deschis de Broadhurst

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 mai 2007

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), a invitat guvernul României să lămurească amiabil până la 30 iulie plângerea fondului de investiţii Broadhurst Investments care cere despăgubiri de peste 10 milioane dolari în dosarul Oil Terminal, a declarat Dan Bărbulescu, reprezentant al fondului, citat de NewsIn..

La vremea depunerii dosarului la CEDO, fondul de investiţii Broadhurst Investments, acţionar minoritar al Oil Terminal, a cerut daune de 4,5 milioane dolari de la statul român într-un proces deschis pentru prejudiciile suferite în urma transferului unor active, a anunţat, vineri compania.

"Este o primă evaluare care datează de mai mult timp, dar decizia finală va ţine cont de o aducere la zi a prejudiciilor, pe care noi le evaluăm în jurul sumei de zece milioane dolari. Nu numai noi, ci toţi acţionarii minoritari avem dreptul la despăgubiri", spune Bărbulescu.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), a invitat guvernul României să îşi prezinte observaţiile până la 30 iulie. Broadhurst Investments a depus plângere la CEDO în data de 16 octombrie 2003. Plângerea viza o ordonanţă a guvernului din ianuarie 2001, prin care erau reglementate situaţia juridică a rezervoarelor, conducetelor de transport al ţiţeiului şi al produselor petroliere, precum şi a celolalte instalaţii şi echipamente aferente activităţii companiei constănţene. Totodată, Broadhurst Investments a contestat şi decizia adunării generale a Oil Terminal din iulie 2001, prin care au fost reevaluate activele companiei care fuseseră trecute în proprietatea statului.

Compania Oil Terminal Constanţa, listată la Bursa de Valori Bucureşti, a afişat pe primul trimestru din 2007 un profit net de 546.700 lei, de circa zece ori mai mic faţă de intervalul similar din 2006, pe fondul scăderii veniturilor din exploatare. În primele trei luni din 2006, Oil Terminal a obţinut un profit net de 5,31 milioane lei. În perioada ianuarie-martie 2007, veniturile din exploatare ale companiei au fost de 29,33 milioane lei (8,74 milioane euro), cu 17,3% sub cele din perioada echivalentă a anului trecut, când veniturile din exploatare au fost de 35,47 milioane lei. În primul trimestru din acest an, cifra de afaceri a companiei a fost de 29,24 milioane lei, cu 17,3% mai mică decât în intervalul similar din 2006, când afacerile companiei au fost de 35,38 milioane lei.

Acţiunile Oil Terminal se tranzacţionează la categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul OIL. Capitalizarea companiei este de 263,25 milioane lei, aferentă cotaţiei de 0,452 lei, stabilită în şedinţa de miercuri.Principalul acţionar este statul român prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, cu 59,62% din capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb