CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 12 - 19 NOIEMBRIE Creştere de 2,85% pentru Zentiva

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 21 noiembrie 2018

Creştere de 2,85% pentru Zentiva

Acţiunile producătorului de medicamente Zentiva Bucureşti (SCD) au avut o apreciere de 2,85%, în intervalul 12 - 19 noiembrie, situându-se pe poziţia a treia în topul randamentelor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pentru perioada menţionată.

În data de 14 noimebrie, după închiderea şedinţei de tranzacţionare, compania şi-a publicat rezultatele financiare pentru primele nouă luni ale anului, Zentiva raportând un profit net de 246,29 milioane de lei, în creştere cu 268,48% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cifra de afaceri a producătorului de medicamente, după primele trei trimestre ale anului, s-a ridicat la 352,9 milioane de lei, în scădere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar profitul operaţional a fost de 290,4 milioane de lei, în creştere cu 259,3%, în raport cu perioada ianuarie - septembrie 2017.

"Creşterea profitului operaţional a fost influenţată, în principal, de procesul de vânzare de licenţe Consumer Healthcare (CHC) între Zentiva SA si grupul Sanofi", se arată în comunicatul producătorului de medicamente.

Activele totale se situau, la finalul lunii septembrie, la valoarea de 851,39 milioane de lei, cu 71,27% peste cea înregistrată la începutul anului, în timp ce datoriile totale au urcat cu 83,71%, până la 237,01 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Piaţa a reacţionat, în data de 5 noiembrie cotaţia SCD marcând o creştere de 4,24%, în contextul unui volum de 4.540 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 1.700 de unităţi, aceasta fiind, de altfel, cea mai bună evoluţie a acţiunilor producătorului de medicamente atât din punctul de vedere al preţului precum şi a volumului, pentru perioada avută în vedere.

La data de 1 octombrie, grupul farmaceutic francez Sanofi a anunţat finalizarea vânzării diviziei Zentiva către fondul Advent International pentru 1,9 miliarde euro.

La finalul lunii august, Grupul Zentiva deţinea 93,23% din acţiunile producătorului de medicamente din Bucureşti.

Valoarea de piaţă a companiei la BVB este de circa 1,417 miliarde de lei.

Clasamentul randamentelor de la BVB, perioada 12 - 19 noiembrie, este condus de către acţiunile Prefab (PREH), care au marcat un salt de 16,28%, în raport cu moneda euro, în timp ce titlurile Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (EFO) s-au clasat pe locul al doilea în acest top, cu un avans de 11,02%.

De menţionat că performanţa celor două acţiuni iese în evidenţă în contextul în care acestea au o lichiditate foarte redusă, ceea ce favorizează oscilaţiile mari de preţ.

Indicele BET, al celor mai tranzacţionate cincisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia celor cinci SIF-uri a coborât cu 1,23%, în perioada menţionată.

Cu o creştere de 0,45%, în raport cu moneda euro, acţiunile Nuclearelectrica (SNN) reprezintă titlurile cu cea mai bună evoluţie din cadrul principalului coş de acţiuni al pieţei noastre.

Luni, 19 noiembrie, cotaţia SNN a urcat cu 0,47%, în contextul unui volum de 40.053 de titluri, sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 95.200 de unităţi.

Ponderea producătorului de energie nucleară în indicele BET este de 1,44%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale bursei, a scăzut cu 1,31%, în perioada 12 - 19 noiembrie, cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui extins fiind avută de titlurile Teraplast (TRP), a căror cotaţie s-a apreciat cu 1,57%, în intervalul menţionat.

În data de 19 noiembrie, cotaţia TRP a coborât cu 0,28%, în contextul unui volum de 121.482 de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 392.400 de titluri.

Ponderea acţiunilor TRP în indicele BET-XT este de 0,4%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a coborât cu 0,86%, în raport cu moneda euro, în intervalul menţionat.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie a fost marcată de acţiunile SIF Moldova (SIF2), a căror cotaţie a urcat cu 0,33%, în perioada 12 - 19 noiembrie.

Luni, 19 noiembrie, cotaţia SIF2 a crescut cu 1,09%, pe fondul unui rulaj de 105.392 de acţiuni, sub media celor 20 de zile anterioare de circa 155.323 de unităţi.

Ponderea acţiunilor SIF2 în indicele financiar este de 19,14%.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 9 - 16 noiembrie, este condus de titlurile ERSTE Bond Flexible Romania EUR, care au urcat cu 0,01%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află BT Euro Obligaţiuni, cu o scădere de 0,01%, în timp ce titlurile Raiffeisen Euro, care au coborât cu 0,03%, se situează pe treapta a treia în topul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 0,1%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a scăzut, în intervalul 12 - 19 noiembrie, cu 0,14%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus o pierdere de 0,1%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 26,34%, în intervalul 12 - 19 noiembrie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 12:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 4.450 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 78,3 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb