CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 17 OCTOMBRIE - 24 OCTOMBRIE Ioana Sechel, "BRK Financial Group": "Evoluţia Erste Group Bank, puternic corelată cu cea a pieţelor internaţionale"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 26 octombrie 2017

Ioana Sechel, "BRK Financial Group": "Evoluţia Erste Group Bank, puternic corelată cu cea a pieţelor internaţionale"

Într-o perioadă în care majoritatea acţiunilor listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) se confruntă cu pierderi, titlurile Erste Group Bank AG (EBS), ce au marcat o apreciere de 1,38%, în raport cu moneda euro, în ultima săptămână (intervalul 17 octombrie - 24 octombrie), urcă pe poziţia a treia în topul celor mai rentabile acţiuni de la BVB.

Ioana Sechel, analist financiar în cadrul BRK Financial Group, pune comportamentul mai bun al titlurilor societăţii bancare austriece faţă de cel avut de acţiunile pieţei locale, pe seama corelării titlurilor EBS cu evoluţia pieţelor internaţionale.

Analistul BRK Financial Group a apreciat: "Majoritatea acţiunilor componente ale indicilor reprezentativi ai pieţei locale au înregistrat unele corecţii, în cursul săptămânii precedente. Cu toate acestea, indicele BET al BVB a marcat un plus de 11,97%, de la începutul anului până la finalul săptămânii trecute (20 octombrie 2017), apreciere comparabilă cu cele avute de indicele DAX (n.r. al bursei din Frakfurt) sau CAC 40 (n.r. al bursei din Paris), în aceeaşi perioadă.

Încă de la începutul acestui an, acţiunile EBS s-au înscris pe trend pozitiv, creşterea lor fiind de peste 37%. Corecţiile din piaţa locală se pare că nu au afectat evoluţia cotaţiei EBS, aceasta fiind puternic corelată cu cea a pieţelor internaţionale".

În perioada avută în vedere, oscilaţiile preţului acţiunilor băncii au variat între o creştere de 1,18% pe data de 17 octombrie şi o depreciere de 0,86% pe 24 octombrie. Trebuie precizat că, în tot acest interval, rulajul consemnat a fost modest, sub media ultimei luni.

Spre deosebire de EBS, care se află pe un trend ascendent pe toate cele trei orizonturi de timp importante (scurt, mediu şi lung), situându-se peste mediile mobile de 20,50 şi 200 de zile (media mobilă reprezintă un instrument tehnic de identificare a trendului, perioadele menţionate fiind asociate cu termenul scurt, mediu şi lung) acţiunile Banca Transilvania (TLV) şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD) se găsesc pe o tendinţă descendentă pe orizonturile de timp avute în vedere.

Clasamentul celor mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) este condus, în intervalul 17 octombrie - 24 octombrie, de acţiunile Aerostar (ARS), a căror apreciere a fost de 14,47%.

Marţi, 24 octombrie, titlurile ARS au crescut cu 0,43%, pe fondul unui volum de doar 361 de unităţi, cu mult sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 5.500 de acţiuni.

Locul al doilea în topul randamentelor de la BVB a revenit acţiunilor Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (EFO), care au urcat cu 2,85%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a coborât cu 0,96%, reprezentând coşul de acţiuni cu cea mai mică depreciere dintre cei analizaţi, în perioada 17 octombrie - 24 octombrie.

Toate companiile ce intră în componenţa indicelui financiar au suferit scăderi, în intervalul luat în considerare, cea mai mică coborâre fiind consemnată de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au scăzut cu 0,97%, în raport cu moneda euro.

Pe data de 24 octombrie, acţiunile FP au stagnat, fiind transferate circa 6,55 milioane de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare de aproximativ 5,85 milioane de unităţi.

Tilurile FP reprezintă cel mai important component al indicelui societăţilor de investiţii financiare, cu o pondere de 30,69%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a scăzut cu 2,27%, în perioada menţionată, raportat la moneda euro.

Singurul emitent din componenţa indicelui extins care s-a apreciat în intervalul 17 octombrie - 24 octombrie, este IARV (IAR), a cărui cotaţie a crescut cu 0,31% în raport cu moneda euro.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii de la BVB, s-a depreciat, în perioada 17 octombrie - 24 octombrie, cu 2,52%, în raport cu moneda euro.

Ca şi în cazul BET-FI, preţul acţiunilor tuturor emitenţilor ce intră în componenţa principalului coş de acţiuni al pieţei româneşti a coborât, în intervalul luat în considerare, cea mai mică scădere fiind bifată de titlurile MedLife (M), ce s-au depreciat cu 0,11%, în raport cu moneda euro.

Marţi, 24 octombrie, preţul titlurilor M a suferit o scădere de 0,27%, în contextul unui volum de 1.163 de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproape 5.300 de acţiuni.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 16 octombrie - 23 octombrie, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 0,69%.

Pe locul al doilea, în acest clasament, s-a situat BT Index Austria ATX, ce a înregistrat o creştere de 0,43%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile YOU INVEST Active EUR, care au urcat cu 0,14%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în intervalul 17 octombrie - 24 octombrie, în timp ce depozitele în lei au avut un randament negativ de 0,34%, în perioada menţionată.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 0,84%, iar cursul monedei naţionale în raport cu cea europeană a scăzut cu 0,38%, în intervalul de timp precizat.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 1,73%, în perioada 17 octombrie - 24 octombrie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 10:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 5.530 de dolari (aproximativ 21.607 lei, la cursul de schimb de miercuri, de 3,9072 lei, pentru un dolar). Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 92,13 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De acord cu analiza pe EBS.Mai sunt unele nuante ,cum ar fi : apropierea de rezistenta(maximele) din 2008,adica pretul de 178/actiune,iar la rezistente ,regula spune sa cam iesi,divergentele negative daily si weekly ,atat pe RSI si MACD,in rest toate sunt bune si frumoase.

    1. Bine punctat ca EBS nu scade ca celelalte banci de la BVB. E adevrat ca sunt divergente pe daily si weeky, dar pe monthly nu prea. AT se foloseste pe actiuni cu lichiditate mare si EBS la BVB nu are asa ceva. Fiind corelata cu ce se intampla in afara mai bine te bazezi pe analiaza intermarktet. Daca semnalele din afara indica acelasi lucru poti sa le iei si pe cele care le da EBS la noi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb