ZIARUL BURSA

26 octombrie 2017
Risc de scurtcircuit în AGA de la Electrica

UPDATE/ ACŢIONARII ELECTRICA AU APROBAT ACHIZIŢIA PARTICIPAŢIILOR FP ÎN FILIALELE COMPANIEI Risc de scurtcircuit în AGA de la Electrica

ANCUŢA STANCIUPiaţa de Capital / 26 octombrie 2017

Lucian Bode: "Am mari îndoieli că statul va ieşi câştigător din tranzacţia FP-Electrica şi nu cred că această achiziţie constituie o prioritate zero pentru companie"  

Gabriel Dumitraşcu: "Sper ca până mâine (n.r. azi) la ora 10, ASF să dea un mesaj, altfel Mircea Ursache ar fi inconştient"

------------

Actualizare 15:54 Ministerul Energiei: "Achiziţia participaţiilor deţinute de FP în filialele Electrica a fost finalizată în condiţii bune pentru companie şi pentru statul român"

Ministerul Energiei consideră că achiziţia participaţiilor deţinute de "Fondul Proprietatea" (FP) în filialele "Electrica" a fost finalizată în condiţii bune pentru companie şi pentru statul român şi salută deciziile AGA "Electrica" de astăzi, precizând că acestea vor da coerenţă planurilor de dezvoltare a companiei în viitor.

Actualizare 15:40 Cătălin Stancu: "Achiziţia participaţiilor deţinute de FP în filialele Electrica este cea mai bună oportunitate având în vedere disponibilitatea financiară a companiei"

Actualizare 15:32 BVB anunţă reluarea tranzacţionării titlurilor "Electrica", începând cu ora 15:45, ca urmare a publicării hotărârilor AGEA

Actualizare Electrica confirmă, într-un comunicat postat pe site-ul BVB, că membri CA aleşi de acţionari, pentru un mandat de patru ani, sunt: Arielle Malard De Rothschild, Cristian Buşu, Doina Dascălu, Gicu Iorga, Pedro Mielgo Alvarez, Willem Jan Antoon Henri Schoeber şi Bogdan Iliescu.

Actualizare Acţionarii Electrica au aprobat achiziţia participaţiilor FP în filialele companiei

Actualizare Doina Dascălu intră în CA al Electrica

Actualizare Ioana Drăgan a ţinut să îşi prezinte candidatura în cadrul AGA

Actualizare Gabriel Dumitraşcu: "Îndemn acţionarii să reflecteze la consecinţele adoptării unei hotărâri ilegale"

Actualizare 08:48 Acţiunile Electrica au fost suspendate de la tranzacţionare la solicitarea ASF

Mariana Gheorghe refuză invitaţia lui Iulian Iancu la Comisia de Anchetă a ANRE

DISPUTA OMV PETROM - IULIAN IANCU, ÎNTR-O NOUĂ FAZĂ Mariana Gheorghe refuză invitaţia lui Iulian Iancu la Comisia de Anchetă a ANRE

ANCUŢA STANCIUCompanii / 26 octombrie 2017

Actualizare 16:19 Iulian Iancu: "Preţul gazelor naturale nu va creşte în această iarnă. Dacă domnul Havrileţ era încă preşedintele ANRE, atunci poate că preţurile se majorau. Acum, cu noua conducere, înteleg că nu se va lua în calcul o majorare în această iarnă. Discuţiile pe această temă vor fi în martie anul viitor."

Actualizare 10:13 Iulian Iancu: "Considerăm că este un refuz ferm al doamnei Gheorghe la Comisia de anchetă. Noi am solicitat din nou prezenţa domniei sale. În cazul în care nu se prezintă personal, vom declina imediat către DNA şi DIICOT datele pe care Comisia le deţine".

-----------

Mariana Gheorghe, CEO şi preşedintele Directoratului OMV Petrom, a refuzat să participe, astăzi, la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind activitatea ANRE (Autoritatea Naţională privind Reglementarea în domeniul Energiei), potrivit unor surse din piaţa de energie.

SIF Banat Crişana cumpără 10% din "Intercontinental"

SIF Banat Crişana cumpără 10% din "Intercontinental"

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 26 octombrie 2017

SIF1 Banat Crişana a ajuns la o deţinere de 10,61% din acţiunile hotelului "Intercontinental" din Bucureşti (simbol RCHI), după ce a cumpărat pachetul de 8,95% al "One United Properties", pentru 7,08 milioane de lei, şi încă 1,66% pe piaţă, pentru 1,3 milioane de lei.

Parlamentul European a respins propunerea Consiliului UE de reducere a bugetului UE pe 2018

Parlamentul European a respins propunerea Consiliului UE de reducere a bugetului UE pe 2018

RAMONA RADUMacroeconomie / 26 octombrie 2017

Plenul Parlamentului European (PE) a votat, ieri, cu 414 voturi "pentru", 163 "împotrivă" şi 90 de abţineri, raportul privind Poziţia asupra Bugetului Uniunii Europene pentru anul 2018, realizat de către deputatul european Siegfried Mureşan, în calitate de negociator-şef al PE pentru Bugetul UE, aprobând astfel propunerea eurodeputatului român de a respinge solicitarea Consiliului Uniunii Europene ca Bugetul UE 2018 să fie redus cu 1,7 miliarde de euro faţă de propunerea iniţială a Comisiei Europene.

Virgil Popescu îl ia la întrebări pe Toma Petcu

Virgil Popescu îl ia la întrebări pe Toma Petcu

A.S.Companii / 26 octombrie 2017

Virgil Popescu, vicepreşedintele Comisiei pentru Industrii şi servicii, i-a transmis în această săptămână lui Toma Petcu, actualul ministru al Energiei, cinci întrebări la care aşteaptă răspuns în scris până pe 15 noiembrie.

Deficitul bugetar s-a adâncit la 0,81% din PIB

LA NOUĂ LUNI Deficitul bugetar s-a adâncit la 0,81% din PIB

Macroeconomie / 26 octombrie 2017

Actualizare 13:00 Comisarul Gunther Oettinger: Există premise ca România să se încadreze în ţinta de deficit bugetar de 3%

Comisarul european Gunther Oettinger, responsabil pentru buget şi resurse umane, a declarat astăzi, după întâlnirea cu membrii comisiilor parlamentare de buget - finanţe, că, în opinia sa, atât pentru acest an cât şi pentru 2018 există premise ca ţara noastră să se încadreze în ţinta de deficit bugetar de 3%.

------

Execuţia bugetului general consolidat pe primele nouă luni ale anului 2017 s-a încheiat cu un deficit de 6,8 miliarde de lei, respectiv 0,81% din PIB, faţă de deficitul de 3,7 miliarde de lei, respectiv 0,49% din PIB, consemnat în perioada similară a anului 2016, informează, Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Reformele împing educaţia înainte spre... trecut

Reformele împing educaţia înainte spre... trecut

OCTAVIAN DANCultură / 26 octombrie 2017

Schimbările care vizează educaţia seamănă tot mai mult cu o întoarcere în timp până în mijlocul anilor 80. "Manualul unic" este ca şi rezolvat, parlamentarii pregătesc o uniformă unică, matricola şcolară a revenit timid (deocamdată nu ca număr propriu fiecărui elev ci ca semn distinctiv al unităţii şcolare) şi nu ar trebui să mire pe nimeni dacă într-un an - doi, la finalul celor 10 clase obligatorii să fie reintrodusă "treapta a 2-a de liceu".

Acţionarii Conpet au aprobat dividendele suplimentare, dar au respins reînnoirea mandatelor conducerii

Acţionarii Conpet au aprobat dividendele suplimentare, dar au respins reînnoirea mandatelor conducerii

A.A.Piaţa de Capital / 26 octombrie 2017

Acţionarii Conpet (COTE) au decis, ieri, distribuirea sumei de 85.000.000 lei, reprezentând rezerve din surse proprii de finanţare şi din rezultatul reportat, respectiv: 81.468.378,81 lei înregistrată în contul "Alte rezerve reprezentând surse proprii de finanţare şi 3.531.621,19 lei ca rezultat reportat provenit din trecerea la IFRS (mai puţin IAS 29)" sub formă de dividende, valoarea dividendului brut fiind de 9,81804506 lei/ acţiune, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Oferta Transilvania Broker, încheiată cu succes

Oferta Transilvania Broker, încheiată cu succes

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 26 octombrie 2017

Oferta publică iniţială secundară de vânzare pentru titlurile Transilvania Broker de Asigurare (TBK) a fost finalizată cu succes ieri, în doar a doua zi de la lansare, subscrierile pentru acţiunile intermediarului de asigurări, la preţul maxim, fiind de circa 271%.

Ioana Sechel, "BRK Financial Group": "Evoluţia Erste Group Bank, puternic corelată cu cea a pieţelor internaţionale"

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 17 OCTOMBRIE - 24 OCTOMBRIE Ioana Sechel, "BRK Financial Group": "Evoluţia Erste Group Bank, puternic corelată cu cea a pieţelor internaţionale"

Andrei IacomiInvestiţii Personale / 26 octombrie 2017

Într-o perioadă în care majoritatea acţiunilor listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) se confruntă cu pierderi, titlurile Erste Group Bank AG (EBS), ce au marcat o apreciere de 1,38%, în raport cu moneda euro, în ultima săptămână (intervalul 17 octombrie - 24 octombrie), urcă pe poziţia a treia în topul celor mai rentabile acţiuni de la BVB.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
UE aprobă ajutoarele acordate de statul ungar grupului MOL

UE aprobă ajutoarele acordate de statul ungar grupului MOL

Companii / 26 octombrie 2017

Comisia Europeană a aprobat ieri ajutoarele de investiţii în valoare de 131 milioane de euro acordate de statul ungar grupului petrolier MOL pentru ca acesta să extindă o facilitate de producţie din nordul Ungariei, informează Reuters, potrivit...

OTP Bank se extinde în China

OTP Bank se extinde în China

F.A.Bănci-Asigurări / 26 octombrie 2017

OTP, cel mai mare creditor independent din Europa Centrală, a anunţat, săptămâna aceasta, des-chiderea primei sale reprezentanţe la Beijing, care va funcţiona ca o platformă între OTP şi partenerii săi chinezi, a informat publicaţia China Daily,...

Investiţii în fast food, acum şi la BVB

OPINII Investiţii în fast food, acum şi la BVB

CRISTIAN DOGARUPiaţa de Capital / 26 octombrie 2017

Pe vremuri, dozele de Pepsi erau ţinute în casă pe post de bibelouri sau deveneau suporturi pentru creioane doar-doar or sări în ochii invidioşi ai musafirilor. Mai ţineţi minte apoi cozile la Mc Donalds imediat după Revoluţie? Orice era...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo