CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 18-25 AUGUST Acţiunile "Compa", în urcare, după anunţul vânzării participaţiei la "Thyssenkrupp Bilstein Compa"

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 27 august 2015

Acţiunile "Compa", în urcare, după anunţul vânzării participaţiei la "Thyssenkrupp Bilstein Compa"

Titlurile "Compa" Sibiu (CMP) s-au apreciat cu 3,41%, în perioada 18-25 august, raportat la euro, urcând pe locul al doilea în topul randamentelor titlurilor de la Bursa de Valori Bucureşti, în condiţiile în care indicii au înregistrat scăderi masive.

Creşterea cotaţiei CMP vine după ce societatea a convocat acţionarii, pe 30 septembrie, să decidă ieşirea din "Thyssenkrupp Bilstein Compa".

Firma "Thyssenkrupp Bilstein Compa" a luat fiinţă în 1996, în scopul dezvoltării producţiei de amortizoare telescopice pentru automobile, cu preponderenţă pentru export.

Compa deţine 26,91% din capitalul "Thyssenkrupp Bilstein Compa", în timp ce "Thyssen Krupp Bilstein GMBH" are o deţinere de 72,82%.

Asociaţia Salariaţilor este principalul acţionar al Compa, cu 54,5% din acţiuni.

Compa a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 421 milioane de lei şi un profit net de 23,8 milioane de lei, faţă de o cifră de afaceri de 457 milioane de lei şi un profit de 21,37 milioane de lei, în 2013.

În perioada analizată, cea mai mare creştere de la BVB (+12,83%) a aparţinut "Carbochim" (CBC), locul al treilea în topul plasamentelor fiind ocupat de "UAMT" Oardea (+3,08%).

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut, în intervalul analizat, cu 5,07%, în timp ce deprecierea indicelui extins BET-XT a fost de 5,17%.

BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 6,15%, în perioada 18-25 august.

În cadrul BET, cel mai puţin au scăzut acţiunile "Electrica" (EL), cu 3,04% raportat la euro, în timp ce titlurile "Fondul Proprietatea" au avut un picaj de 6,09%, cel mai redus din BET-FI, în perioada analizată.

În cadrul BET-XT, acţiunile "Zentiva" (SCD) au avut cea mai bună perfomanţă, un minus de numai 1,81%.

Producătorul de medicamente Zentiva a înregistrat, în primele şase luni ale acestui an, un profit net de 17,897 milioane de lei, cu 34,14% mai mic comparativ cu cel obţinut în perioada similară din 2014. Veniturile companiei au totalizat 230,539 milioane de lei (plus 12,26%), iar cheltuielile 206,837 milioane de lei (plus 21%).

Fondul "Certinvest Short Fund" a depăşit creşterile de la bursă

Fondul "Certinvest Short Fund", care mizează pe scăderea pieţelor, a bătut toate randamentele la bursă, cu o apreciere de 13,44% faţă de euro, în perioada analizată.

Totodată, titlurile fondurlor "BT Euro Obligaţiuni" şi "Raiffeisen Euro" au stagnat, iar aurul s-a ieftinit cu 1,18%, la cursul BNR.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb