CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 27 IULIE-3 AUGUST  Acţiunile "Electroaparataj" - creştere cu peste 15%

A.S.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 5 august 2015

Acţiunile "Electroaparataj" - creştere cu peste 15%

Acţiunile "Electroaparataj" (ELJ) Bucureşti s-au apreciat, în perioada 27 iulie-3 august, cu 15,32%, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti, raportat la moneda euro.

"Electroaparataj" a fost înfiinţată în 1948 ca producător de echipament de comutaţie de joasă tensiune. "Complet privatizată în anul 1997, Electroaparataj îşi dezvoltă capacităţile şi tehnologiile de producţie, fiind un producător de referinţă pe harta industrială a Europei de Est", se arată pe site-ul de prezentare al companiei.

Electroaparataj a investit continuu atât în oameni, cât şi în echipament. Oficialii companiei mai precizează pe site-ul propriu: "Gradul ridicat de integrare şi nivelul tehnologic atins în urma investiţiilor de peste 10 milioane de dolari făcute în ultimii 5 ani îi permite abordarea unui portofoliu complex de produse: aparataj industrial de joasă tensiune, aparataj de tracţiune, echipamente de instalaţii şi piese şi subansamble auto. În plus, Electroaparataj oferă servicii de prelucrări metale, acoperiri galvanice şi cu pulberi, montaj echipamente în regim OEM. Dacă în echipamente s-au investit circa 50-60% din totalul sumelor, pentru cercetare-dezvoltare s-au alocat 10-15% din ele. Investiţia în resurse umane s-a materializat în participarea a cel puţin jumătate din personal la o formă de pregătire/perfecţionare pe durata fiecărui an".

Principalii acţionari ai ELJ sunt BROADHURST INVESTMENTS -55,31% şi Metex BIG SA - 14,73%, potrivit datelor BVB. Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de circa 13 milioane de lei, aproape la fel ca în 2013.

"Electroaparataj" a înregistrat un profit de 143.173 lei, anul trecut, faţă de o pierdere de 1,86 milioane de lei, în 2013.

Fondul de investiţii Broadhurst a mutat acum câţiva ani producţia "Electroaparataj" de pe platforma situată în Capitală, în apropiere de Şoseaua Iancului şi Şoseaua Pantelimon, pe platforma Titu, din Dâmboviţa, iar terenul de şapte hectare din Pantelimon a intrat în patrimoniul companiei ELJ Vatra.

În urmă cu opt ani, compania austriacă Real4You a cumpărat terenul fabricii pentru circa 60 milioane de euro, potrivit informaţiilor din mass-media.

În anul 2013, grupul New Europe Property Investments a încheiat un acord cadru cu Real 4 You, din Austria, pentru achiziţia unei participaţii de 70% la ELJ Vatra SRL, firmă înregistrată în România, care deţinea terenul Electroaparataj, unde a fost construit noul centru comercial Mega Mall.

În topul creşterilor la BVB, pe locul doi se situează Rompetrol Rafinare (RRC) cu 14,57%. Creşterea acţiunilor Rompetrol Rafinare (RRC) a fost alimentată, potrivit brokerilor, de anunţul strategiei de privatizare, prin care statul intenţionează să-şi reducă participaţia în acţionariat de la 44% la 18%.

Pe locul trei, în topul creşterilor la BVB, s-au situat acţiunile Vrancart Vrancea (VNC), cu o apreciere de 12,04%.

În perioada 27 iulie-3 august, indicele BET, al celor mai lichide zece societăţi, s-a apreciat cu 0,57%, indicele BET-FI cu 1,1%, iar indicele extins BET XT - cu 0,78%.

Cea mai bună acţiune din BET - în perioada 27 iulie -3 august a fost Banca Transilvania, cu o creştere de 2,73%, iar din BET - FI - SIF Moldova, cu o apreciere de 3,33%, iar din BET-XT - acţiunea Romcarbon, care a crescut cu 9,98%.

Pe segmentul fondurilor, titlurile BT Maxim au crescut cu 1,34%,

FDI Audas Piscator s-au mărit cu 1,15%, iar Certinvest BET Index au sporit cu 1,14%. Depozitele bancare ar fi avut cele mai bune randamente la Millennium Bank, atât în cazul plasamentelor în lei (0,39%), cât şi al celor în euro (0,03%).

Aurul a crescut cu 0,35%, în intervalul analizat, în timp ce leul s-a apreciat uşor faţă de moneda unică (0,34%).

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb