CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 31 IANUARIE - 7 FEBRUARIE MedLife - printre performerii de la BVB

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 11 februarie 2020

MedLife - printre performerii de la BVB

Marcând un salt de 8,37%, în raport cu moneda euro, în intervalul 31 ianuarie - 7 februarie, acţiunile prestatorului de servicii medicale private MedLife (M), reprezintă titlurile cu cea mai bună rentabilitate din cadrul indicilor BET şi BET-XT, în perioada avută în vedere.

Este, probabil, îndeosebi efectul Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii 95, privind reforma în sănătate, adoptată de Guvern în seara zilei de 4 februarie, prin care se creează posibilitate ca spitalele private să acceseze fonduri din programele publice de sănătate finanţate din bugetul de stat, în aceleaşi condiţii ca unităţile medicale din sistemul public.

Practic, se creează premisele ca unităţile medicale private, printre care şi MedLife, să fie accesate de mai mulţi pacienţi, cu efecte asupra creşterii veniturilor şi, posibil, a profitabilităţii.

Piaţa a reacţionat şi, în ziua următoa­re adoptării Ordonanţei, preţul acţiunii M a urcat cu 4,97%, până la 38 de lei, pentru ca în următoarea zi cotaţia titlului prestatorului de servicii medicale să îşi continue creşterea, la 38,8 lei, în ambele şedinţe de tranzacţionare volumul înregistrat situându-se peste media zilnică a ultimei luni bursiere.

În plus, pe parcursul şedinţei de tranzacţionare din 6 februarie, cotaţia M a atins un maxim de 39,88 lei, cu mai puţin de 1% sub maximul istoric intra-day atins de preţul acţiunii MedLife, în data de 9 august 2017, de 39,6 lei.

La finele lunii trecute, emitentul a anunţat că urmează să investească în

dezvoltarea celui mai mare proiect medical privat din ţara noastră - Medlife Medical Park.

În data de 21 februarie, MedLife se va prezenta în faţa investitorilor cu rezultatele financiare preliminare pentru 2019, care se anunţă mai bune decât cele din 2018, în condiţiile în care, după primele nouă luni ale anului trecut, emitentul a obţinut un profit net de 5,71 milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de cel înregistrat în primele trei trimestre din 2018, de 2,44 milioane de lei.

Mihai şi Nicolae Marcu deţin 29,76% din prestatorul de servicii medicale, în timp ce Mihaela Cristescu, mama fraţilor Marcu, are 14,04% din MedLife.

Faţă de ultimul preţ de tranzacţionare al acţiunilor M din data de 7 februarie, de 38,7 lei, valoarea de piaţă a prestatorului de servicii medicale private la BVB este de 857 milioane de lei.

Ponderea acţiunilor M în indicele BET, a cărui cotaţie s-a apreciat cu 0,26%, în perioada 31 ianuarie - 7 februarie, este de 1,24%, în timp ce în cazul indicelui extins, care s-a apreciat cu 0,46%, în aceeaşi perioadă de raportare, importanţa titlurilor prestatorului de servicii medicale este de 1,18%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF­-uri plus Fondul Proprietatea s-a apreciat cu 0,54%, în perioada avută în vedere.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile SIF Muntenia (SIF4), ce au marcat un randament de 1,8%, în intervalul 31 ianuarie - 7 februarie.

Acţionarii SIF-ului sunt convocaţi în data de 11 martie pentru a aproba, printre altele, eliminarea pragului de deţinere de 5%.

Ponderea titlurilor SIF4 în indicele financiar este de 8,19%.

Pe prima poziţie a clasamentului celor mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), din intervalul 31 ianuarie - 7 februarie, se găsesc acţiunile Uztel (UZT), al căror randament s-a ridicat la 31,63%, în perioada avută în vedere.

Pe treapta a doua a acestui top se află titlurile Prebet (PREB), ce au urcat cu 8,84%, în raport cu moneda euro, acţiunile M completând clasamentul rentabilităţilor de la BVB.

Topul fondurilor de investiţii, din perioada 30 ianuarie - 6 februarie, este condus de titlurile OTP Expert, ce au raportat o creştere de 2,39%.

Unităţile fondului OTP Global Mix au avut un plus de 2,35%, podiumul acestui clasament fiind completat de titlurile BRD Global Clasa A, care au bifat un randament de 2,27%.

Aurul s-a depreciat de 0,01%, faţă de moneda euro, în intervalul 31 ianuarie - 7 februarie, în timp ce aprecierea leului în raport cu euro a fost de 0,29%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a urcat cu 7,15% în perioada 1 februarie - 8 februarie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, la ora 9:00, criptovaluta se tranzacţiona în jurul nivelului de 9.970 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 181,66 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb