Titlurile "Impact Developer & Contractor" (IMP) s-au apreciat cu 6,36%, în perioada 4-11 iunie, repezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti, raportat la moneda euro, în condiţiile în care indicii au înregistrat scăderi semnificative.
Recent, acţionarii "Impact" au aprobat o emisiune de obligaţiuni corporative negarantate în valoare maximă de 135 milioane lei, pentru a finanţa centrul urban Greenfield Plaza. Emisiunea va avea o maturitate de cinci ani, dobânda fixă urmând să fie în intervalul 5,5%-7%/an.
Compania este controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, cu o participaţie de 49,04%, la finele anului trecut. În acţionariat se regăseşte şi omul de afaceri Adrian Andrici (16,35%).
Topul creşterilor a fost completat de acţiunile SSIF Broker (BRK), cu un plus de 6,16%, în perioada analizată, şi ale "Electroargeş", care au urcat cu 5,48%.
Indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, a scăzut cu 2,39%, în timp ce indicele extins BET-XT s-a depreciat cu 2,35%. Mai puţin a scăzut BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, însă în cadrul acestuia toate acţiunile au fost pe minus.
În cadrul BET, cel mai bun plasament a fost reprezenztat de titlurile "Electrica" (EL), care au avut o creştere de 1,53%, în perioada 4-11 iunie.
La finalul lunii trecute, conducerea Electrica a postat pe site-ul companiei o scrisoare către acţionari, prin care îi anunţă că le va propune spre aprobare majorarea programului de investiţii reglementate aprobat de ANRE (reglementatorul pieţei de energie) pentru perioada 2014-2018, până la aproximativ 3,5 miliarde de lei. Acţiunea vine în contextul în care, luna trecută, acţionarii au respins planul de investiţii propus de conducerea companiei pentru acest an şi au solicitat ajustarea lui conform prospectului de listare a Electrica SA.
În intervalul analizat, titlurile fondului "Active Dinamic" ar fi oferit cel mai bun randament raportat la euro, de 2,59%. În top, s-au mai clasat titlurile "Certinvest Short Fund" (+0,98%) şi "BT Euro Obligaţiuni" (+0,1%).
Tradiţionaliştii, care ar fi preferat depozitele bancare, ar fi obţinut cea mai bună dobândă la Millennium Bank, unde un plasament în euro ar fi adus +0,03%, iar unul în lei, -0,69%, din cauza deprecierii leului faţă de euro cu 0,74%.
Investiţia în aur ar fi adus un plus de 0,71%, în perioada menţionată, raportat la euro, la cotaţia BNR.
Precizare:
Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.
Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.
Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.
1. bravo conducerii
(mesaj trimis de anonim în data de 15.06.2015, 07:27)
impactul este o comapanie condusa de profesionisti are va avea rezultate spectaculoase in viitor
bravo