CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 - 11 IUNIE Raliu în trend descendent pentru DIGI

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 13 iunie 2019

Raliu în trend descendent pentru DIGI

Acţiunile Digi Communications (DIGI), compania mamă a RCS & RDS, au bifat o creştere a cotaţiei de 9%, în intervalul 4 - 11 iunie, avans care plasează titlurile operatorului de telecomunicaţii pe prima treaptă a rentabilităţilor din indicii BET şi BET-XT, care au urcat în perioada menţionată cu 2,14%, respectiv 2,02%.

Privită din punct de vedere tehnic, evoluţia titlurilor DIGI din intervalul avut în vedere reprezintă o continuare a unei mişcări ascendente pe termen scurt care, cel puţin până în prezent, este un raliu al trendului descendent pe termen lung pe care s-a instalat cotaţia companiei încă de la listarea din luna iunie a anului 2017.

Este un parcurs ce apare în condiţiile în care, pe de o parte, în prezent operatorul de telecomunicaţii derulează un program de răscumpărare de acţiuni, operaţiune menită să susţină cotaţiile şi, pe de altă parte, piaţa în ansamblu a cunoscut creşteri importante ale preţurilor acţiunilor în ultima perioadă, cu o posibilă influenţă şi asupra titlurilor DIGI.

Conform ultimei notificări de la BVB, în perioada 4 - 7 iunie, compania şi-a răscumpărat 17.435 de acţiuni (la preţuri medii situate între 25,1356 lei şi 26,9683 lei), echivalenul a 20% din totalul de 86.418 acţiuni DIGI schimbate în intervalul mai sus amintit şi, probabil, operatorul de telecomunicaţii a făcut răscumpărări şi în şedinţele din 10 şi 11 iunie, dar care încă nu sunt raportate la BVB.

Achiziţiile fac parte din programul ce a demarat în data de 21 mai 2019, ce presupune răscumpărarea unui număr de cel mult 3,54 milioane de acţiuni DIGI clasa B, echivalentul a maximum 10% din capitalul social subscris de clasă B, operaţiune ce se va derula până la data 30 aprilie 2020.

Răscumpărările se realizează la preţul pieţei din momentul achiziţiei, dar care nu poate depăşi 40 de lei/titlu, echivalent cu preţul la care s-a închis acum mai bine de doi ani oferta publică pentru 25,6% din societate.

La finalul lunii mai, Digi a anunţat că, prin filiala sa din Ungaria, Digi Kft., urmează să îşi lanseze serviciile de telefonie mobilă prin propria reţea în ţara vecină, operaţiune ce face parte dintr-un amplu proces de investiţii, planificare şi implementare, derulat în ultimii patru ani.

Pentru primele trei luni din acest an, Digi Communications a raportat pierderi de 17,6 milioa-ne euro, de la un profit net de 14,8 milioane euro în perioada similară a anului anterior.

Capitalul social al Digi Communications este format din 100 de milioane acţiuni, din care 64,55 milioane de acţiuni de clasă A, cu o valoare nominală de 0,1 euro, res-tul fiind acţiuni de clasă B tranzacţionate la BVB, cu o valoare nominală de 0,01 euro.

Raportat la ultima cotaţie DIGI din data de 11 iunie, de 27,4 lei, capitalizarea companiei la BVB este de 2,74 miliarde de lei.

Ponderea titlurilor operatorului de telecomunicaţii în indicele BET este de 2,98%, în timp ce în cazul indicelui BET-XT, importanţa acţiunilor este de 2,85%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea (FP), s-a depreciat cu 0,69%, în intervalul 4 - 11 iulie.

Din componenţa sa, cea mai bună evoluţie a fost bifată de titlurile SIF Oltenia (SIF5), a căror cotaţie a urcat cu 1,71%, în perioada menţionată.

Ponderea acţiunilor SIF5 în indicele financiar este 17,14%.

Clasamentul rentabilităţilor de bursa bucureşteană este condus de acţiunile Oil Terminal (OIL) a căror cotaţie a urcat 15,53%, în raport cu moneda euro, în intervalul 4 - 11 iunie.

Pe poziţia a doua în topul randamentelor de la BVB se află acţiunile DIGI, podiumul acestui clasament fiind completat de titlurile Turbomecanica (TBM), al căror preţ s-a apreciat cu 7,74%, în perioada menţionată.

Topul clasamentului fondurilor de investiţii, din perioada 3 - 10 iunie, este condus de titlurile Certinvest BET Index, ce au raportat o creştere de 3,67%.

Unităţile fondului ETF - BET Tradeville au avut un plus de 3,57%, în timp ce titlurile BT Index Romania ROTX s-au apreciat cu 3,24%.

Cotaţia aurului a scăzut cu 0,82%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a urcat cu 0,25%, în intervalul 4 - 11 iunie.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,01%, în timp ce randamentul depozitelor în lei a fost de 0,27%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 2,66%, în intervalul 31 mai - 11 iunie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 10:30, criptovaluta se tranzacţiona la nivelul de 7.970 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 141,64 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb