CEL MAI BUN PLASAMENT Investiţiile din piaţă au oferit un câştig maxim de 42,98%, în ultima lună

Monica Măgureanu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 5 iunie 2007

Investitorii au putut obţine câştiguri pozitive, în ultima lună, dacă au fost inspiraţi şi au ales variantele cele mai bune din oportunităţile oferite de piaţă. Astfel, beneficiul maxim obţinut, ieri, a fost înregistrat de persoanele care au achiziţionat, la 4 mai, titluri ale societăţii "Comelf" Bis­triţa (simbol CMF la BVB). Cotaţia acţiunilor fabricantului de utilaje necesare în extracţie şi construcţii, a crescut în perioa­da 4 mai - 4 iunie, cu 42,98% (exprimat în moneda europeană), dovedindu-se a fi cel mai bun plasament financiar din piaţă.

Indicele BET-FI (exprimat în euro) care reflectă evoluţia de ansamblu a preţurilor acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare tranzacţionate la BVB, s-a apreciat, în ultima lună, cu 4,19%, iar BET (indicele celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB) a scăzut cu -1,14%.

Aprecierea din ultima lună, a monedei naţionale în raport cu cea europeană, a determinat o preţuire a economiilor păs­trate "la ciorap", cu 1,82%. Astfel că, persoanele mai puţin încrezătoare în oportunităţile oferite de piaţă se pot declara mulţumite de alegerea făcută, în urmă cu o lună, spre deosebire de cei care au preferat să-şi plaseze lichidităţile în aur sau fonduri mutuale - plasamente care oferă în continuare reduceri ale sumei investite. Valoarea obiectelor din aur a scăzut, în perioada analizată, cu -0,80 procente (exprimate în euro). Fondul de acţiuni "BT Maxim" a oferit, ieri, un câştig maxim de 4,96% (exprimat în euro) din valoarea de achiziţie a titlurilor din 4 mai.

Randamente reduse au oferit, în perioada analizată, depozitele bancare lunare. Aceştia au obţinut, ieri, un maxim de câştig de 2,43% (exprimat în euro) dacă au ales "Finansbank", Libra Bank sau Romanian International Bank pentru constituirea depozitelor în moneda naţională, şi un procent de 0,33 din suma depusă la "Libra Bank" pentru constituirea depozitelor în moneda europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb