CEL MAI BUN PLASAMENT Schimburile din ultima zi de martie au propulsat "Impact" în topul randamentelor

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 2 aprilie 2015

Schimburile din ultima zi de martie au propulsat "Impact" în topul randamentelor

Acţiunile "Impact Developer & Contractor" (IMP) au urcat cu 5,6%, raportat la moneda euro, în perioada 24-31 martie 2015, reprezentând cel mai bun plasament de pe piaţa bursieră.

Evoluţia titlurilor Impact în perioada menţionată se datorează exclusiv creşterii din ultima zi a lunii martie, de aproximativ 7,81%, ne-a spus Nicu Grigoraş, Director Departament Tranzactionare şi Front Office SSIF Intercapital Invest.

"Această apreciere vine probabil pe fondul scăderilor titlurilor IMP din perioada ianuarie-martie şi ar putea continua până în apropierea maximului local de 1,55 lei/acţiune", a adăugat domnia sa.

Simion Tihon, broker la Prime Trasaction, spune că titlurile IMP sunt caracterizate de volatilitate ridicată, în principiu din cauza lichidităţii reduse. Potrivit domniei sale, evoluţia IMP nu vine în urma unor ştiri şi nu este o reacţie la schimbări în situaţia fundamentală a societăţii. "Cel mai probabil, Impact va rămâne un emitent volatil", ne-a mai spus domnia sa.

Compania a înregistrat, anul trecut, un profit de 4,12 milioane lei, după pierderi de 42,4 milioane lei în 2013, pe fondul reevaluării activelor.

Compania este controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, cu o participaţie de 49,04% la finele anului trecut. În acţionariat se regăseşte şi omul de afaceri Adrian Andrici (16,35%).

În noiembrie, Gheorghe Iaciu spunea că are planuri să extindă afacerile prin investiţii în spaţii comerciale sau de birouri, pentru a-şi atinge potenţialul de dezvoltare. Domnia sa a precizat, atunci, că Impact vizează o altă majorare de capital până în vara lui 2015, comparabilă cu cea din 2014, în valoare de 80,13 milioane de lei.

Locul secund în topul randamentelor a fost adjudecat de o acţiune dintre cele lichide, respectiv Romgaz, care s-a apreciat cu 4,37%.

Romgaz Mediaş a anunţat, recent, că a finalizat lucrările privind punerea în exploatare experimentală a două noi acumulări descoperite în Platforma Moldovenească şi Bazinul Transilvaniei, pe raza localităţilor Frasin (Suceava), respectiv Criş (Mureş). Producţia zilnică realizată prin aceste două sonde noi este de peste 2.600 de barili echivalent petrol pe zi, adică aproximativ 3% din producţia zilnică de gaze naturale a Romgaz.

Acţiunile "Dafora" Mediaş (DAFR) au înregistrat o apreciere de 4,14%, faţă de euro, în perioada analizată, ocupând locul al treilea în topul plasamentelor.

În perioada analizată, indicii principali bursieri au avut aprecieri reduse, în timp ce BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea (FP), s-a depreciat cu 0,85%. Indicele BET, al celor mai lichide zece companii, s-a apreciat cu 0,99%, în timp ce indicele extins BET-XT a urcat cu 0,66%.

În cadrul indicelui BET-FI, cel mai bun plasament a fost înregistrat de titlurile FP, cu o creştere de 1,17%.

Pe piaţa fondurilor mutuale, titlurile Active Dinamic s-au apreciat cu 1,69%, fiind urmate de FDI Audas Piscator(+0,77%) şi ETF BET Tradeville (+0,64%).

Pe piaţa bancară, Millennium Bank, preluată recent de OTP Bank, ar fi adus cele mai bune dobânzi, atât la depozitele în euro (+0,03%), cât şi la cele în lei (0,03%), pe fondul deprecierii leului cu 0,12% faţă de moneda europeană.

În perioada analizată, aurul a înregistrat o apreciere cu 1,22% faţă de euro, la cursul BNR. Cotaţia aurului, ca şi cele ale altor mărfuri, este influenţată de aprecierea dolarului, potrivit analiştilor.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb