Cel mai mare rezervor de stocare a ţiţeiului pus în funcţiune la Staţia Călăreţi

A.B.
Companii / 17 noiembrie 2020

sursa: Facebook

sursa: Facebook

#CONPET a inaugurat, astăzi, punerea în funcţiune a celui mai nou şi mai mare rezervor de stocare a ţiţeiului, la Călăreţi, staţie de pompare a ţiţeiului din import, situată la 50 km de Bucureşti.

Rezervorul, cu o capacitate de 31.500 mc, este echipat la cele mai înalte standarde tehnologice, fiind dotat cu următoarele componente:

- membrană şi dom din aluminiu asigurând un grad ridicat de siguranţă în exploatare şi protecţie maximă a mediului înconjurător;

- sisteme de automatizare, măsură şi control implementate în sistemul SCADA - CONPET;

- un sistem modern de agitatoare (cu mişcare controlată automat) care va duce la eliminarea depunerilor şi o întreţinere mult mai facilă pe termen lung asigurând în plus şi posibilitatea prestării către clienţii noştri a unor servicii de blending (amestec a diferitelor sorturi de ţiţei);

- instalaţii de detecţie şi intervenţie (cu apă şi spumă) în caz de incendiu.

Punerea în funcţiune a rezervorului a avut loc după ce au fost îndeplinite toate cerinţele legale privind utilizarea în fluxul de producţie a acestuia.

La Călăreţi funcţionează o staţie de pompare intermediară, complet automatizată, prin care se vehiculează ţiţei provenit din import sau extras din platforma continentală a Mării Negre.

Staţia este situată pe principala rută de transport care face legătura între Constanţa şi rafinăriile, respectiv depozitele petroliere amplasate în Ploieşti şi Piteşti, fiind o subunitate modernă care deţine, pe lângă automatizarea tehnologică, sisteme inteligente antiefracţie, respectiv de protecţie la incendii.

"CONPET dovedeşte, încă o dată, că prin programele de investiţii asumate an de an, reuşeşte să aducă performanţa tehnică de cel mai înalt nivel în sprijinul eficientizării activităţii şi a optimizării principalelor fluxuri tehnologice, cu o atenţie deosebită acordată protecţiei mediului şi oamenilor", a declarat şeful departamentului Operaţiuni Transport din cadrul companiei, prezent, astăzi, la eveniment.

CONPET S.A. deţine infrastructură critică naţională, în baza Hotărârii de Guvern nr. 1198/2012 privind desemnarea infrastructurilor critice naţionale. În acelaşi timp, Sistemul Naţional de Transport al Petrolului administrat de CONPET S.A. este de importanţă strategică, conform Legii Petrolului nr. 238/2004. Societatea este definită, prin lege, ca fiind de importanţă naţională şi strategică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb