Cel mult patru clienţi la o masă, la redeschiderea teraselor

A.I.A.
Companii / 30 mai 2020

Cel mult patru clienţi la o masă, la redeschiderea teraselor

Normele care trebuie respectate la redeschiderea teraselor de la 1 iunie au fost publicate în Monitorul Oficial, acestea stabilind că nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii, informează News.ro.

Totodată, la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, şi nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta, urmând să fie dezinfectate după plecarea clienţilor de la masă. Personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi.

În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul emis de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru siguranţa alimentelor prin care se aprobă normele pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 la prepararea, servirea şi consumul produselor alimentare, băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special amenajate în exteriorul clădirilor unităţilor de alimentaţie publică.

În document se arată că trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor, dar şi existenţa unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.

De asemenea, trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie). Totodată, curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent.

În ceea ce îi priveşte pe clienţi, nu li se va permite accesul celor cu simptome de infecţie respiratorie, iar la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.

De asemenea, se interzice transferul de la o masă la alta al meniurilor, solniţelor, olivierelor şi altor obiecte, care trebuie dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă.

Conform documentului, este interzis şi consumul de alimente în picioare, pentru a se minimiza circulaţia clienţilor pe terasă. La o masă pot sta maxim patru persoane, cu respectarea distanţei de 1,5 metri între persoane, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii, care locuiesc împreună. Între scaunele de la mese alăturate trebuie să existe o distanţă de minim doi metri.

Locurile se vor ocupa cu rezervare anterioară, pentru a evita aglomeraţia şi a face mai uşoară o eventuală anchetă epidemiologică, dacă aceasta s-ar impune.

Personalul de servire trebuie să poarte mască şi mănuşi, iar mănuşile folosute la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Atat la terase si restaurante dar si pe plajele private (cu sezlong) se va merge CU REZERVARE de la 1 iunie 2020. Operatorii economici sunt obligati prin lege sa tina un “Registru de rezervari ale clienţilor”, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.

    Sunt curios cine va mai merge pe plaja si la terase in aceste conditii asumandu-si riscurile de a fi arestati de stat daca au COVID.  

    1. Sora-mea si cu sora-ta, bah Cristiane !

    merg zilele trecute la farmacie sa cumpar o masca, farmacista echipata regulamentar cu manusi, scoate o masca din dintr-o cutie pe care o pune intr-o punga de hirtie si mi-o da, o refuz! vreau o masca sterila! raspunde ca masca este sterila! da, dar ati pus mana pe ea! raspunde ca poarta mănuşi, da purtati, dar tocmai ati servit persoana care a fost in fata mea cu aceleasi manusi (a primit bani si a dat rest) .......

    1. ... la calmarea panicii unor clienti mai paranoici.

      Sigur, exista si din cei foarte paranoici. 

    S-a dat drumul la terase!!!

    Ce TARE, ce bine, ce regulament (taman in M.Of.) ! 

    Sa vezi cum romanasii nostri o sa fie corecti social si responsabili pana la Dumenezeu si o sa respecte cu sfintenie ordinul.... 

    Doar se stie , ca la noi NU se fac ACUM petreceri pe strada pana la 24.00, la noi nu se da muzica mai tare pana la 04.00 din respect pentru vecini, nu se arunca petarde fix la 24.00, nu se pun boxele de la masina la maxim in parcarile publice sau de la bloc pana la 24.00 +, copiii nu joaca fotbal, tenis, volei, popice, etc. pe strada pe/printre masinile parcate pe trotoar fix in poarta ta sau a garajului ca in rest strada e goala da" Doamne fereste ! 

    Ce bine ne intoarcem la normalitate ! 

    Abia astept nuntile de joi noapte , in mijlocul strazii , cu oamenii de bine care filmeaza politia incercand....si manelele la 110 decibeli din BMW-ul third hand ... 

    Noapte buna

     

    1. dor 4 nu 12

    Daca treci prin parc si te apuca setea.. nu te poti aseza la masa sa iei o bere, ca n-ai rezervare.. tre sa suni inainte... iar daca te intalnesti cu cativa prieteni la ora 13 ca alta ora libera n-ai gasit.. s-ar putea ca la 13.30 sa fie un alt grup de oameni trecut pe lista la aceeasi masa.. deci iti iei berea si te duci si o termini pe o banca in parc..

    Masuri totalitare, tampite, pentru 2020...  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb