Cel puţin 10.000 de oameni au protestat la Viena împotriva măsurilor anticoronavirus

J.P.
Internaţional / 16 ianuarie 2021

Cel puţin 10.000 de oameni au protestat la Viena împotriva măsurilor anticoronavirus

Cel puţin 10.000 de oameni au manifestat sâmbătă la Viena împotriva măsurilor sanitare adoptate pentru a combate coronavirusul, cerând între altele demisia guvernului şi denunţând "presa mincinoasă", relatează presa internaţională, conform Agerpres.

"Cifrele care ne sunt prezentate despre morţi sunt baliverne. Nu vreau să ajungem ca în China, unde nu sunt drepturi", a explicat o femeie care s-a prezentat Gabi, purtând o banderolă cu mesajul "Voi sunteţi boala, noi suntem remediul".

Participanţii la manifestaţie, care în majoritate nu purtau mască, au arborat drapele ale Austriei şi nu au respectat distanţa socială. Organizatorii au susţinut că s-au strâns 50.000 de manifestanţi.

La miting a luat parte şi fostul vicecancelar Heinz Christian Strache (extrema dreaptă), care nici el nu purta mască anti-coronavirus.

În paralel a avut loc şi o contramanifestaţie cu participarea militanţilor de extremă stânga, care au denunţat "nebunia anti-măşti". Circa 500 de persoane au luat parte la această contramanifestaţie, potrivit poliţiei.

Guvernul cancelarului Sebastian Kurz a decretat la finele anului trecut un al treilea lockdown pentru încetinirea pandemiei, ce a presupus închiderea magazinelor neesenţiale, a centrelor culturale, sălilor de sport şi şcolilor, iar recent un grup de experţi a recomandat menţinerea restricţiilor după data prevăzută pentru ridicarea lor, la 25 ianuarie, în condiţiile în care contaminările nu par să scadă. Duminică urmează să fie anunţate noi măsuri.

Austria, care are 8,9 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent de la debutul pandemiei peste 300.000 de cazuri de contaminare şi circa 7000 de decese asociate noului coronavirus.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. am mai descris deja ciclul psihologic la nivel de mase

    FRICA -> FRUSTRARE -> REVOLTA SI VIOLENTA

    asteptati-va la violente. 

    1. Protestul a fost pașnic și următoarele vor fi pașnice, pt ca oamenii s-au prins sa nu cada în capcana autorităților, care abia așteaptă sa ii stampileze, ca fiind de "extrema dreapta". Deși prin târg se spune ca politia ar fi primit indicații sa provoace.Fetisistii guvernamentali ai lockdown, în frunte cu manechinul Kurz, sint văzuți ca sarea în ochi, de aprox 90% din populație. Mai puțin apropiați ai cercurilor puterii, care fac afaceri mari cu Teste și material medical.

    speranta vine din lumea libera si civilizata , acolo oamenii sint invatati sa traiasca liber , nu cu lesa de gat , ca in tarile comuniste !

    1. si ce naiba ne facem daca (sub presiunea noilor generatii sictirite de capitalismul dur care impiedica redistribuirea resurselor) un nou val de comunism se naste in SUA si Vestul Europei ?

      ce ne facem noi cu problema asta !?!?!?  

      trebuie aici in Romania sa ne gasim instinctul propriu al democratiei

      altfel suntem mancati daca umblam "sa luam lumina " ...din surse neatestate :) .  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb