Cele mai performante firme din sectorul 4 au fost premiate de CCIB

T.B.
Companii / 6 octombrie 2023

Cele mai performante firme din sectorul 4 au fost premiate de CCIB

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu sprijinul Primăriei sectorului 4, a organizat în Aula Carol I din sediul său istoric Topul firmelor din sectorul 4, manifestare ce a avut ca obiectiv evidenţierea celor mai performanţi operatori economici cu sediul social pe raza acestei unităţi administrativ-teritoriale, se arată într-un comunicat al CCIB, remis redacţiei.

"Performanţele celor aflaţi în top la această ediţie sunt cu atât mai meritorii cu cât au fost răsplatite rezultatele obţinute în 2022, an complicat din punct de vedere geopolitic şi economic. Anul acesta, la nivelul sectorului 4 premiem 2.689 firme, respectiv 36% din cele care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, în cadrul şapte secţiuni. Companiile laureate - în care lucrează mai bine 60,3 mii salariaţi - au realizat o cifră de afaceri cumulată de 59 miliarde lei (cca. 12 mld euro) şi un profit din exploatare de 5 miliarde lei (adică 1 mld euro)", a precizat Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei bucureştene, în deschiderea Galei, se mai arată în comunicat.

În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate de Camera bucureşteană în sectorul 4 activează în domeniul serviciilor (39,1% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerţului (29,2%) şi de cele cu profil industrial (12,6%). Construcţiile concentrează 8,6% dintre firmele premiate, cercetarea-dezvoltarea şi high-tech-ul - 5,1%, turismul - 4,3%, în timp ce doar 1,1% provin din agricultură, silvicultură şi pescuit, conform sursei citate.

"După atâţia ani de pandemie, de război, de criză economică din cauza preţurilor la energie, dumneavoastră sunteţi antreprenorii care aţi supravieţuit şi, mai mult, aţi făcut performanţă", a declarat Lucian-Ioan Rus, secretar de stat în Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, felicitând premianţii şi asigurându-i de tot sprijinul instituţiei pe care o reprezintă. "Ne dorim să fim un partener activ, un partener puternic pe care vă puteţi baza în aceste vremuri grele pe care le trăim cu toţii", a punctat înaltul demnitar, se mai arată în comunicat.

"După şapte ani, sectorul 4 este acolo unde merită: printre cele mai bine organizate şi mai dezvoltate zone ale Bucureştiului. Pentru aceasta, proiectele noastre au vizat dezvoltarea socio-economică a comunităţii, începând cu infrastructura rutieră, continuând cu cea educaţională şi încheind cu infrastructura medicală, pentru a transforma sectorul 4 într-un hub de business. Investiţiile pe axa stradă-şcoală-spital ne-au adus în poziţia de a fi atractivi pentru investitori şi de a fi credibili, atât în relaţia cu partenerii economici implicaţi în proiectele noastre, cât şi în relaţia cu firmele care investesc în sectorul 4", s-a arătat în mesajul edilului Daniel Băluţă, transmis de George Andrei Trocan, administratorul public al sectorului, care a dat câteva exemple concrete de investiţii private realizate în sector ca urmare a dezvoltării infrastructurii, informează CCIB.

Etapa la nivel de sector a Topului firmelor din Bucureşti va continua cu Gala dedicată laureaţilor din sectorul 1, eveniment ce se va desfăşura miercuri, 11 octombrie, în Aula Carol I a Palatului CCIB, se mai arată în comunicat.

Ziarul Bursa este partener media al acestui eveniment.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb