Centru NATO pentru managementul situaţiilor de criză, inaugurat în Bulgaria

E.D.
Internaţional / 18 septembrie 2014

Un centru pentru cercetarea şi perfecţionarea capacităţilor Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) de manageriere a crizelor şi de reacţie în cazul calamităţilor a fost inaugurat miercuri în capitala Bulgariei, informează Novinite.

"Pacea şi securitatea nu sunt pe gratis, ele au un preţ, pe care noi trebuie să fim gata să-l plătim. Niciun stat, indiferent cât de mare şi de puternic ar fi el, nu poate fi astăzi autosuficient, nu-şi poate garanta singur securitatea", a declarat la deschiderea centrului NATO preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev.

"Vom fi întotdeauna slabi dacă vom fi izolaţi şi puternici dacă vom fi integraţi într-o familie destoinică de state democratice. Vom lucra la o prezenţă mai puternică (a Bulgariei) în iniţiativele şi în proiectele din cadrul NATO şi UE", a subliniat liderul bulgar.

Rosen Plevneliev este de părere că "statutul de membru în NATO este esenţial pentru Bulgaria şi constituie cea mai bună garanţie pentru naţiunea şi suveranitatea bulgare".

Centrul NATO din Bulgaria va fi o verigă din lanţul de centre de competenţă situate în diferite colţuri ale lumii. Construirea centrului de la Sofia a fost posibilă prin eforturile Bulgariei, Greciei, Poloniei şi Comandamentului Aliat pentru Transformare.

La rândul său, ministrul bulgar al apărării, Velizar Shalamanov, şi-a exprimat speranţa că "Bulgariei, Greciei şi Poloniei, care au înfiinţat acest centru, li se vor ralia, în viitorul apropiat, şi alte ţări: vecinii noştri din Europa de Sud-Est, Suedia, Finlanda şi posibil Ucraina, care manifestă o dorinţă serioasă spre cooperare în regiune".

Directorul noului centru, locotenentul Vasil Rusinov, a explicat că unitatea sa este o structură independentă, scopul ei fiind de a le oferi părţilor interesate servicii de analiză şi expertiză în ceea ce priveşte evoluţia unei situaţii de criză, dar că centrul nu este o verigă operativă în acţiunile de reacţie în calamităţi.

Centrul va avea 49 de angajaţi şi un buget anual de 430.000 de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nimic despre Romania vecina! de ce??. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb