Centrul de Transfuzii din Slatina a fost închis

E.D.
Miscellanea / 28 februarie 2014

Ministerul Sănătăţii a decis, astăzi, închiderea Centrului de Transfuzii Sanguine Slatina, ca urmare a scandalului legat de sângele infestat cu Hepatită B, declară un comunicat al Ministerului.

Conform comunicatului, un pacient care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în luna ianuarie şi a avut nevoie de plasmă, este acum suspect de a se fi îmbolnăvit de Hepatita B în urma transfuziei.

Ieri, cei de la Centrul de Transfuzii Slatina ne-au anunţat că este posibil ca sângele provenind de la un donator să fie infestat cu virusul hepatic. Am verificat şi am constatat că sângele respectiv a ajuns la un pacient internat în luna ianuarie la Secţia medicală a spitalului, care avea probleme cardiace. Imediat am trimis o maşină la domiciliul pacientului în cauză, care a fost adus la spital şi internat la Secţia boli infecţioase. Au fost luate probe pentru analize, rezultatele analizelor urmând să le aflăm luni", a relatat Andrei Iordache, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.

Managerul SJU Slatina a menţionat că pacientul în cauză nu prezintă simptome de boală, însă perioada de incubaţie a virusului este mare şi boala poate apărea mai târziu, motiv pentru care analizele trebuie repetate şi luna viitoare.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, prin ordin de ministru a fost aprobată comisia de control care va evalua suspiciunea de infecţie cu virusul hepatitic B post transfuzională.

Comisia este formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Olt.

"Până la confirmarea sau infirmarea acestei suspiciuni, Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională a cerut Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina să solicite sânge şi derivate din sânge de la centrele de transfuzie sanguină din judeţele limitrofe, Gorj şi Dolj. În acest mod se asigură desfăşurarea activităţii în condiţii normale", susţine Ministerul Sănătăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb