CEO-ul Pfizer şi-a vândut peste 60% din acţiuni în ziua în care a dezvăluit rezultatele vaccinului pentru Covid-19

J.P.
Internaţional / 12 noiembrie 2020

CEO-ul Pfizer şi-a vândut peste 60% din acţiuni în ziua în care a dezvăluit rezultatele vaccinului pentru Covid-19

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a vândut, ieri, acţiuni ale grupului farmaceutic american în valoare de aproape 5,6 milioane de dolari, în aceeaşi zi în care acesta a anunţat rezultatele pozitive ale unui studiu clinic privind vaccinul său experimental pentru Covid-19, care au dus la creşterea preţului titlurilor, transmite Reuters, conform news.ro.

Acţiunile companiei au urcat luni cu 15%, după ce Pfizer şi partenera sa BioNTech din Germania au anunţat că vaccinul a avut o eficacitate de peste 92% în prevenirea Covid-19, în rândul persoanelor înrolate în studiul clinic care nu au fost infectate anterior.

Bourla a vândut 132.508 acţiuni la un preţ mediu de 41,94 dolari pe acţiune, în valoare de aproape 5,6 milioane dolari, conform documentelor depuse la autoritate de reglementare. Vânzarea a făcut parte dintr-un plan de tranzacţionare de tipul 10b5-1, pre-programat, care a fost adoptat pe 19 august, se arată în dosar.

Vânzarea a reprezentat 61,8% din acţiunile deţinute atât direct, cât şi indirect de Bourla. El deţine încă 81.812 de acţiuni, direct şi indirect, arată documentele.

Pfizer a confirmat vânzarea într-un comunicat şi a adăugat că Bourla deţine o participaţie mai mare în companie prin "planurile de economii calificate şi necalificate" ale companiei, ceea ce înseamnă probabil opţiuni pe acţiuni.

"După o prezenţă de peste 25 de ani în companie, Albert deţine o cantitate substanţială de acţiuni Pfizer în cadrul planurilor noastre de economii calificate şi necalificate. "Acum deţine de nouă ori salariul său în acţiuni Pfizer, după vânzarea săptămâna aceasta", a declarat un purtător de cuvânt al Pfizer într-o declaraţie.

Potrivit raportului financiar al companiei din 2019, Bourla, care a devenit CEO la 1 ianuarie 2019, a fost plătit cu un salariu de bază de 1,65 milioane de dolari începând cu 1 aprilie. De nouă ori acel salariu ar reprezenta acţiuni în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari.

Bourla nu este primul director din sectorul farmaceutic sau de biotehnologie care a încasat câştiguri din vânzarea de acţiuni deţinute la compania sa în timpul pandemiei. Primii cinci directori ai companiei de biotehnologie Moderna, care are în curs de dezvoltare un alt vaccin Covid-19, au vândut în acest an acţiuni în valoare de peste 80 de milioane de dolari, în urma creşterii preţului acestora cu peste 300%, de la 1 ianuarie, a informat Stat News mai devreme în acest an.

Dar Moderna, spre deosebire de Pfizer, a acceptat bani de la guvernul SUA pentru a ajuta la finanţarea cercetării şi dezvoltării vaccinului Covid-19 prin programul Operation Warp Speed, prin care administraţia Trump susţine aducerea rapidă pe piaţă a unui vaccin şi a produselor terapeutice.

Pfizer a participat la Operaţiunea Warp Speed ​​acceptând bani pentru achiziţionarea şi distribuirea dozelor de vaccin, dar finanţarea federală nu s-a îndreptat spre dezvoltarea vaccinului.

Şi, în timp ce acţiunile Moderna au crescut anul acesta în timpul pandemiei, acţiunile Pfizer au scăzut cu peste 2% de la 1 ianuarie. Nu este clar cât profit va genera vaccinul.

Cu toate acestea, Jay Clayton, preşedintele Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), a avertizat directorii să nu vândă acţiuni pe fondul volatilităţii pandemiei, deoarece ar putea crea o imagine proastă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. E drept ca vanzarea a fost pre-programata (cu luni de zile inainte), insa e posibil ca ziua in care s-a facut anuntul eficacitatii vaccinului Pfizer sa nu fie aleasa la intamplare.

    Doi iepuri dintr-o lovitura: 

    1. faci anuntul la doar cateva zile dupa alegeri, cat sa nu beneficieze Trump 

    2. faci anuntul cu o zi inainte de data cand aveai pre-programata vanzarea actiunilor proprii, cat sa beneficiezi de saltul pretului

    1. De acord. Ceva a eputred aici.

      Zici ca suntem in filmul Wall Street.

      De fapt, suntem. 

      Pe de alta parte, stati sa vedeti cum o sa apara efectele secundare si cum o sa cada ca secerati in 2-3 luni vaccinatii cu mRNA... Doctorul Christian Velot, de la organizatia independenta CRIIGEN din Franta a atras atentia asupra pericolelor mortale ale vaccinurilor mRNA, despre efectele devastatoare :

      "3. Les vaccins délivrant l’ARN ou l’ADN codant la protéine antigénique 

      3.1. Le risque d’apparition de virus recombinants 

      3.2. Le risque de mutagenèse ins ertionnelle (génotoxicité) 

      4. Risques spécifiquement liées à l’utilisation de vecteur viraux modifiés : 

      immunotoxicité" 

      Cautati pe criigenpunctorg raportul doctorului Velot ca sa stie cei ce se vor vaccina la ce sa se astepte pe termen lung... 

      “”șiruri de instrucțiuni genetice numite ARN mesager sunt injectate în organism, adică molecula care spune celulelor noastre ce trebuie să facă” 

      Cine poate garanta ca printre aceste instructiuni straine injectate in ADN-ul uman nu se afla si unele care sa produca efecte “secundare” foarte periculoase? Pfizer garanteaza? Pfizer semneaza un angajament valid juridic prin care se angajeaza sa plateasca toate cheltuielile de sanatate ale unei eventuale victime care s-ar putea imbolnavi de vreo boala cumplita? Ce va face Pfizer daca unul dintre pacientii vaccinati moare subit? Va plati despagubiri? Dar daca pacientul mort este un copil? sau daca pacientul nu moare, dar este iremediabil afectat astfel incat nu mai poate decat sa fi einternat intr-un azil unde sa primeasca ingrijiri medicale de specialitate toata viata? 

      S-au facut teste suficient de extinse astfel incat Pfizer poate sa garanteze juridic ca in urma vaccinarii pacientul nu dezvolta peste 5 ani un cancer galopant? 

      Evident ca NU. 

      Interesant este ca daca in studiile preliminare Pfizer se angajeaza sa ofere victimei un tratament care sa inlature efectele secundare survenite in urma vaccinarii, credeti ca va proceda la fel si in cazul pacientilor care s-ar vaccina de buna voie de frica COVID? 

      Evident ca NU. 

      La fel este si in cazul Moderna, si al celorlalte companii multiunationale farma care folosesc tehnologia ARN mesager. 

      Umanitatea este pe cale sa devina un imens laborator de testare a acestor tehnologii"

      Nea BURLA asta STIE CE TSUNAMI VA URMA, a incasat cascavalu', ura si la gara, pleaca intr-o insula izolata din Pacific... 

      Orice medicament care in etapa de cercetare-dezvoltare este urgentat pentru a ajunge pe piata cat mai repede vine la pachet cu riscul ca eventualele efecte secundare cu debut tardiv sa fie insuficient cunoscute si studiate.

      Aceasta nu este conspiratie, ci fapt si tocmai de aceea dezvoltarea medicamentelor implica multe etape (faze) succesive, costisitoare si care se intind pe ani de zile. 

      In prezent ne aflam in fata unui paradox: vaccinul poate fi o arma redutabila contra pandemiei, totodata vaccinul insuficient studiat se poate dovedi peste cativa a fi o catastrofa medicala prin efectele secundare la distanta. 

      Exista precedent: vaccinul contra febrei Dengue, administrat in Filipine a omorat recipienti prin efectul insuficient studiat la acea vreme - Antibody Dependent Enhancement.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb