Cerealcom Dolj vrea ca Egiptul să returneze o garanţie de 500.000 de dolari pentru grâul nelivrat

Mina Irina
Companii / 15 septembrie 2016

Traderul de cereale Cerealcom Dolj a cerut Egiptului să îi returneze o sumă de aproximativ 500.000 de dolari reprezentând garanţia pentru o livrare de grâu pe care nu o mai poate face din cauza unei dispute cu privire la conţinutul de cornul secarei (o ciupercă care parazitează diferite cereale, n. r.) admis de autorităţile egiptene, informează Bloomberg.

Reprezentantul din Egipt al Cerealcom Dolj a trimis o scrisoare săptămâna trecută către Autoritatea Generală pentru Aprovizionare din Egipt (GASC) în care cere returnarea garanţiei, cunoscută sub denumirea de bond de performanţă, după ce inspectorii egipteni au refuzat o livrare de 63.000 de tone de grâu românesc aflată în portul Constanţa, a precizat marţi Mihai Andrei Anghel, responsabil pentru relaţiile internaţionale la Cerealcom Dolj.

În luna iulie a acestui an, Egiptul a ajuns la un acord privind achiziţionarea a 63.000 de tone de grâu românesc de la Cerealcom Dolj, cu condiţia unui conţinut maxim de cornul secarei de 0,05%, standardul acceptat la nivel internaţional, pentru ca ulterior să reintroducă o interdicţie privind importul de grâu conţinând chiar şi cel mai mic nivel de cornul secarei.

"Vom respecta întotdeauna termenii contractuali şi aveam intenţia de a efectua livrarea, dar nu ni s-a permis. De vreme ce nu a fost vina noastră credem că ar trebui să ne fie returnată garanţia", a explicat Mihai Andrei Anghel.

Cerealcom Dolj, în cazul căruia grâul refuzat avea un conţinut de cornul secarei de 100 de ori mai mic decât standardul internaţional, aşteaptă în continuare un răspuns de la GASC şi va decide care vor fi viitoarele măsuri în funcţie de răspunsul autorităţilor egiptene. "Nu vom mai participa la licitaţii până când nu vor renunţa la această cerinţă neobişnuită privind un conţinut zero de cornul secarei", a spus Mihai Andrei Anghel, adăugând că Cerealcom nu este sigură că va mai livra grâu Egiptului dacă autorităţile de la Cairo schimbă frecvent regulile, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb