Cerealele britanice sunt vândute cu rapiditate pe piaţă înaintea Brexitului

D.V.
Internaţional / 20 august 2019

Cerealele britanice sunt vândute cu rapiditate pe piaţă înaintea Brexitului

Fermierii britanici se grăbesc să îşi vândă recoltele consistente de grâu şi orz înainte de sfârşitul lunii octombrie, pentru a evita posibilele turbulenţe care ar putea apărea pe piaţă din cauza unui Brexit fără acord, transmite Bloomberg.

Potrivit Agriculture & Horticulture Development Board, Marea Britanie ar putea înregistra în 2019 cea mai mare recoltă de orz din ultimii patru ani iar prognozele la grâu s-au îmbunătăţit şi ele. Dacă la acestea se adaugă şi riscul ca vânzările spre Uniunea Europeană să se prăbuşească dacă Marea Britanie părăseşte blocul comunitar fără un acord, s-ar putea explica vânzările mari de cereale înregistrate la începutul sezonului actual.

Datele AHDB arată că fermierii britanici au vândut aproximativ 63.000 de tone de orz cu livrare spot în prima săptămânii a lunii august. Aceasta este cea mai mare cantitate înregistrată după anul 2000 iar vânzările de grâu furajer au atins şi ele cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani.

"Vedem că există foarte multă cerere pe piaţa spot. Programul nostru la orz este în avans faţă de nivelul la care era de obicei", a spus Edd Britton, trader la Bartholomews Agri Foods Ltd.

Marea Britanie este unul din cei mai mari cultivatori de orz din Uniunea Europeană şi în mod tradiţional exportă aproximativ 15% din recolta sa spre producătorii de bere şi crescătorii de porci din blocul comunitar.

Însă recolta consistentă din acest an ar putea să fie vizată de tarife vamale consistente la importul în UE dacă nu se va ajunge la un acord înainte de Brexit iar unele soiuri de cereale ar putea să fie vizate de taxe de peste 90 de euro pe tonă. Premierul Boris Johnson a spus că Marea Britanie va fi gata să părăsească blocul comunitar la 31 octombrie, cu sau fără un acord de divorţ.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Deja la Londra se simte. Marea Britanie va deveni o civilizatie medie, cu corporatii straine ce au parasit-o si continuua sa o paraseasca, BREXITUL este una dintre cele mai mari ERORI de strategie politica si economica cu grave repercursiuni in plan social, mult timp de acum inainte.

    1. Foarte probabil ca Boris Jonson sa fie destituit pana la 31 oct.2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb