CET II Oradea va trece de la Termoelectrica în proprietatea ANAF

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 1 aprilie 2009

Centrala electrotermică CET II Oradea va trece de la Termoelectrica în proprietatea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), pentru a stinge din datoriile pe care le are producătorul de energie electrică şi termică. "În conformitate cu Ordinul Ministerului Economiei şi Finanţelor - MEF nr. 486/2007, actualizat cu modificările şi completările aprobate prin Ordinul MEF nr. 2142/2008, în luna decembrie 2008, a fost depusă la ANAF documentaţia privind aprobarea trecerii în proprietatea publică a statului a C.E.T. II Oradea, în scopul stingerii creanţelor pe care le are Termoelectrica", spun reprezentanţii Termoelectrica, citaţi de NewsIn.

În perioada 2007-2008, TermoelectricaSA a organizat nouă licitaţii deschise cu strigare, în urma cărora activul nu a fost valorificat, din cauza lipsei de ofertanţi. În prezent, nu este lansată nicio licitaţie pentru valorificarea CET II Oradea, au explicat reprezentanţii companiei. De asemenea, preşedintele Federaţiei Energetica, Ion Pisc, a afirmat că, în prezent, CET II Oradea este o sucursală închisă, care nu are personal.

"Termoelectrica acumulează pierderi din cauza acesteia, întrucât plăteşte impozite pentru ea. Consiliul de Administraţie este de acord cu trecerea CET II Oradea la ANAF. Până acum, cumpărătorii s-au retras încet-încet", a mai spus domnul Pisc.

Potrivit domniei sale, o posibilă soluţie ar fi fost ca centrala să fie preluată de Primăria Oradea. "Primăria nu a dorit să preia CET II Oradea, deoarece au considerat că CET I Oradea este suficientă pentru încălzirea oraşului. Acum, CET I Oradea funcţionează, distribuie energie electrică şi termică în oraş", a subliniat preşedintele federaţiei Energetica.

Termoelectrica are, în prezent patru sucursale SE Borzeşti, SE Brăila, SE Doiceşti şi SE Paroşeni şi 15 filiale (Termoservurile Bucureşti, Brăila, Borzeşti, Constanţa, Craiova, Deva, Doiceşti, Galaţi, Mureş, Paroşeni, Rovinari şi Turceni, Electrocentrale Bucureşti, Electrocentrale Galaţi şi Electrocentrale Deva).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb