CFR SA:  "Comisia Europeană susţine continuarea finanţării CEF, în valoare de 1,13 miliarde euro"

M.D.
Companii / 18 aprilie 2018

"Comisia Europeană susţine continuarea finanţării CEF, în valoare de 1,13 miliarde euro"

Compania care administrează reţeaua de căi ferate din România, CFR SA, a anunţat, astăzi, că reprezentanţii Comisiei Europene (CE) susţin implementarea proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare din România, incluse în programul CEF Transport 2014-2020, contribuţia totală a CEF fiind de aproximativ 1,13 miliarde euro.

"Compania Naţională de Căi Ferate "C.F.R." S.A. are cereri de finanţare aprobate de Comisia Europeană pentru 7 proiecte incluse în Programul CEF TRANSPORT 2014-2020, contribuţia totală a CEF fiind de aproximativ 1,13 miliarde euro", se arată în comunicat.

Unul din cele mai importante proiecte de modernizare a infrastructurii feroviare este implementat pe tronsonul feroviar Braşov-Sighişoara, pentru care CFR SA a obţinut două granturi de finanţare, în valoare totală de 1,11 miliarde de euro, pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov - Apaţa, Caţa - Sighişoara şi Apaţa - Caţa.

În comunicat se mai artă că: "având în vedere schimbările legislative din anul 2016 privind achiziţiile publice, care au afectat procedurile de achiziţie ale serviciilor şi lucrărilor derulate de CNCF CFR-SA, Guvernul României a aprobat în 2017 un Memorandum pentru implementarea proiectelor CNCF CFR SA, iar la nivelul Comisiei Europene (INEA şi DG MOVE) a fost adoptat Planul de Măsuri pentru accelerarea şi facilitarea implementării proiectelor finanţate în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF) 2014-2020".

"Menţionăm faptul că rapoartele de progres transmise de CFR SA au obţinut aprobarea Comisiei Europene, respectiv INEA şi DG MOVE, care s-a arătat mulţumită de acţiunile CEF în domeniul feroviar şi a concluzionat faptul că printr-o strânsă colaborare cu MT DGOIT, coordonatorul pe plan naţional al Programului CEF şi MFE, CFR SA va putea implementa la termen, şi în interes naţional, proiectele CEF din România", se arată în comunicat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb