CHARLES MICHEL, PREŞEDINTELE CONSILIULUI EUROPEAN: "UE trebuie să asigure continuarea sprijinului acordat Ucrainei"

M.C.
Internaţional / 13 decembrie 2022

"UE trebuie să asigure continuarea sprijinului acordat Ucrainei"

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, le-a cerut liderilor UE să garanteze continuarea sprijinului militar şi financiar pentru Ucraina în cadrul summitului care va avea loc joi la Bruxelles, informează AFP, conform Agerpres.

Summitul, care se va desfăşura pe durata unei singure zile, va fi precedat mâine de un summit al liderilor celor 27 cu omologii din cele zece state membre ale Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

Charles Michel a făcut apel ieri, în scrisoarea de invitaţie, la adoptarea unor decizii care să asigure asistenţă pentru milioanele de civili lipsiţi de electricitate, încălzire şi apă curentă în Ucraina, odată cu sosirea zăpezii şi a scăderii sub zero a temperaturilor.

"Dincolo de nevoile imediate ale ţării, este necesară de asemenea o dezbatere de fond cu privire la modul de a garanta continuarea sprijinului nostru militar şi financiar pentru Ucraina", a adăugat preşedintele Consiliului European.

Uniunea Europeană s-a angajat să acorde Kievului în 2023 asistenţă macrofinanciară în valoare de 18 miliarde de euro. Un acord asupra modalităţilor acestui sprijin, sub forma unor împrumuturi fără dobândă, nu a fost încă finalizat.

Liderii UE trebuie, de asemenea, să îşi asigure aprovizionarea energetică pentru a "anticipa provocările anului viitor", a insistat Charles Michel.

Rusia ar putea opri furnizarea de gaze, fiind previzibil un deficit de 30 de miliarde de m3, au avertizat ieri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi Fatih Birol, directorul executiv al Agenţiei Internaţionale pentru Energie.

"Perspectivele noastre de creştere viitoare depind nu doar de capacitatea noastră de a gestiona şocul energetic pe termen scurt, ci şi de capacitatea industriilor noastre de a rămâne competitive, de capacitatea noastră de a inova şi de a investi în tehnologiile de mâine", a insistat Charles Michel.

Este, de asemenea, planificată o discuţie despre relaţiile cu Statele Unite din perspectiva ultimelor decizii economice ale administraţiei americane, în special cea privind subvenţiile masive prevăzute de "Inflation Reduction Act" pentru climă şi cheltuieli sociale, a indicat el. France Presse aminteşte că europenii denunţă abordarea protecţionistă a administraţiei americane.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. LA INFINIT, CHIAR FARA NICIO INCERCARE /ACCEPT A UNOR NEGOCIERI?! SA SE CEARA SI O JUSTIFIC A MOD FOLOSIRE BANI & CO.

    Foarte bine,

    dar sumele sa fie asigurate din banii de 

    coruptie a sefilor UE,

    nu din buzunarul nostru 

    Stim deja mesajul, plesuvule marxist: banii sclavilor europeni trebuie trimisi circarului de la Kiev si gastii sale mafiote!

    Da sprijina tu ma impostorule. Din banii de acasa sau din familia ta . Auzi ma...da hai si du-te ma. Du-te si lupta si du de mancare apa etc in Ucraina. Impostor de clasa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb