"Chicago Mercantile Exchange" şi-a îmbunătăţit din nou oferta pentru CBOT

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 iulie 2007

"Chicago Mercantile Exchange Holdings" Inc., operatorul pieţei de mărfuri Chicago Mercantile Exchange (CME), şi-a majorat vineri, pentru a treia oară, oferta pentru preluarea Chicago Board of Trade (CBOT), de această dată propunând 11 miliarde de dolari. Astfel, CME vrea să elimine din cursa pentru CBOT rivalul "Intercontinental Exchange" Inc.

Chicago Mercantile Exchange oferă, acum, 0,375 acţiuni proprii pentru un titlu "CBOT Holdings" Inc., ceea ce în­seam­nă că şi-a modificat propunerea anterioară cu 7,1%. Oferta inţială a CME, lansată în octombrie 2006, a fost de 0,3006 acţiuni proprii pentru un titlu CBOT, după care a îmbunătăţit-o la 0,35. Unii acţionari CBOT s-au plâns că oferta CME a fost prea mică faţă de cea a "Intercontinental", care se ridică la 11,4 miliarde de dolari. Acţionarii CBOT voiau 0,4 acţiuni CME pentru fiecare titlu pe care îl deţin. Oferta "Intercontinen­tal" este de 1,42 acţiuni pentru un titlu CBOT.

La data de 14 iunie, conducerea CBOT a respins oferta "Intercontinental". Acţionarii CBOT îşi vor exprima astăzi votul în privinţa fuziunii cu CME.

În ultima zi a săptămânii trecute, "Caledonia Investments" Pty, cel mai mare acţionar al CBOT, şi-a declarat sprijinul pentru propunerea CME.

La rândul său, preşedintele CBOT, Charles Carey, a declarat: "Fuziunea dintre CME şi CBOT este, acum, mai convingătoare ca niciodată. Îi sfătuiesc pe acţionarii şi membrii noştri să voteze pentru fuziunea cu CME în adunarea din 9 iulie".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb