Chimcomplex Borzeşti a depus astăzi, 6 iulie, oferta pentru preluarea activelor Oltchim Râmnicu Vâlcea

Companii / 6 iulie 2017

Chimcomplex Borzeşti a depus astăzi, 6 iulie, oferta pentru preluarea activelor Oltchim Râmnicu Vâlcea

Actualizare 19:50 Chimcomplex declară că ING nu este coordonator al băncilor care i s-au alăturat în depunerea ofertei pentru "Oltchim"

Chimcomplex retractează o serie de informaţii apărute oficial în comunicatul de presă remis în cursul zilei de astăzi.

Astfel, Chimcomplex declară că ING nu este coordonator (n.r al băncilor care i s-au alăturat pentru participarea la licitaţia de vânzare a Oltchim), iar menţiunea oraşelor de provenienţă nu are nicio legatură cu desfăşurarea procesului în sine. Grupul SCR care deţine în prezent Chimcomplex devine şi este garantul direct al tranzacţiei.

--------

SC Chimcomplex SA Borzeşti, membră a Grupului SCR, a depus joi, 6 iulie 2017 oferta angajantă pentru preluarea activelor combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. În acest sens, Chimcomplex vizează pe mai departe crearea Companiei Române de Chimie impreuna cu Oltchim. Planul de afaceri al acestei noi entităţi este fundamentat pe relansarea chimiei româneşti, incluzând posibilitatea de creştere a producţiei industriale la peste 1 miliard de euro anual, in 7 ani de la preluare, precum şi crearea de locuri de muncă la peste 9000 pe orizontala si verticala cat şi la diversificarea operaţiunilor comerciale in intreaga regiune.

Oferta pe care am depus-o este una corectă, sustenabilă şi bine asumată, iar faptul ca avem resursele umane, know-how- ul şi resursele financiare, ar trebui să fie hotărâtor în luarea unei decizii, astfel încât Oltchim împreună cu Chimcomplex să redevină acel etalon pe care îl merită industria chimică românească pe plan intern şi regional prin intermediul Companiei Române de Chimie", declară Virgiliu Băncilă, Preşedintele Chimcomplex.

În sprijinul Chimcomplex s-au alăturat gigantul american Tricon Energy, cu o cifră de afaceri de 6 miliarde de dolari, ca partener comercial, 5 bănci europene coordonate de ING şi 2 fonduri de investiţii din Londra si Dubai. Grupului SCR, care deţine în prezent Chimcomplex, si care va deveni garantul direct al tranzacţiei, avand active de peste 120 de milioane de euro, i se alatura 4 parteneri de afaceri dintre care unul din Turcia si unul din Italia.

Înfiinţarea Companiei Române de Chimie va urma exemplele recente din alte ţări vecine, cum ar fi Polonia, unde în urmă cu 10 ani s-a relansat producţia de îngrăşăminte prin reunificarea unui număr de 16 combinate chimice de stat şi private într-o nouă companie - Grupa Azoty. Alte exemple de centralizare a operaţiunilor la nivel european sunt companiile BASF Germania, Dow Chemicals, Mol Ungaria si Todisco Grup Italia

"Probabil ca mai sunt si alti competitori, dar singurul de elita este gigantul germano-polonez PCC, cu care suntem pregatiti sa luptam cu toate armele, pentru a-l invinge. Credem ca organizatorul licitatiei va fi corect si ne va declara calificati in confruntarea directa cu PCC, urmand ca cel care va avea oferta cea mai buna sa castige", a declarat Virgiliu Băncilă, Preşedintele Chimcomplex SA Borzeşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ca oltean nu sunt deacord cu metoda de privatizare. Sper foarte mult ca sa nu aiba loc tranzactia. Oricum toti vor sa cumpere pe nimic dar cu promisiuni mari. OLT e prea mare pentru oricare dintre cei care au depus ofertele sau o sa depuna in cursul zilei. Este un colos care poate sa se miste numai daca vor fi inlaturate capusele....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb