China a reafirmat angajamentul său de a sprijini procesul de pace din Etiopia

A.F.
Internaţional / 28 mai 2023

China a reafirmat angajamentul său de a sprijini procesul de pace din Etiopia

China a reafirmat angajamentul său de a sprijini procesul de pace din Etiopia şi îşi exprimă disponibilitatea de a consolida cooperarea bilaterală pentru facilitarea reconstrucţiei şi dezvoltării în această ţară din Cornul Africii, conform ecns.cn. Această declaraţie a fost făcută joi de către Consilierul de stat şi Ministru de externe al Chinei, Qin Gang, în timpul întâlnirii sale cu Vicepremierul şi Ministru de externe al Etiopiei, Demeke Mekonnen Hassen, care se află într-o vizită oficială în China în perioada miercuri-duminică.

Aceasta nu este prima întâlnire între cei doi miniştri, aceştia reunindu-se anterior în cadrul vizitei lui Qin la Addis Abeba, capitala Etiopiei, în luna ianuarie a anului current, conform sursei, în timpul acelei vizite, care a marcat prima sa călătorie în Africa în calitate de Ministru de externe al Chinei, Qin a avut discuţii cu oficialii etiopieni şi a subliniat importanţa consolidării coordonării dintre cele două ţări în implementarea Perspectivei Chinei asupra Păcii şi Dezvoltării în Cornul Africii.

Etiopia a fost martora unui conflict devastator între trupele aliate guvernamentale şi forţele loiale Frontului de Eliberare al Poporului Tigray începând din luna noiembrie a anului 2020,iar în urma eforturilor de mediere conduse de Uniunea Africană în Africa de Sud, guvernul etiopian şi TPLF-ul (Frontul de Eliberare al Poporului Tigray) au convenit în noiembrie anul trecut să pună capăt războiului brutal de doi ani din nordul Etiopiei, conform sursei citate.

Qin a subliniat că Etiopia se află într-un moment crucial pentru consolidarea păcii şi concentrarea pe dezvoltare şi ca un semn al sprijinului său, China a livrat deja două loturi de provizii alimentare de urgenţă în ţările din Cornul Africii şi ia în considerare furnizarea unui nou lot de provizii pentru a răspunde nevoilor urgente ale populaţiei afectate, precizează sursa.

Consilierul de stat şi Ministru de externe al Chinei a exprimat, de asemenea, recunoştinţa faţă de guvernul etiopian pentru sprijinul acordat în evacuarea cetăţenilor chinezi din Sudan după izbucnirea conflictului în luna aprilie şi pentru salvarea cetăţenilor chinezi jefuiţi şi deţinuţi în Etiopia, menţionează sursa. Qin a subliniat importanţa luării unor măsuri concrete şi eficiente de către guvernul etiopian pentru a proteja siguranţa şi drepturile instituţiilor şi personalului chinez din ţară.

Qin a evidenţiat faptul că Africa reprezintă o prioritate în diplomaţia Chinei şi a îndemnat cele două părţi să continue să lucreze împreună pentru consolidarea solidarităţii, prieteniei şi dezvoltării comune. Vicepremierul etiopian, Demeke Mekonnen Hassen, a subliniat că cooperarea cu China a adus beneficii palpabile populaţiilor ambelor ţări şi a evidenţiat importanţa continuării cooperării bilaterale pentru viitor.

China şi Etiopia continuă să-şi consolideze relaţiile bilaterale şi să coopereze în vederea promovării păcii şi dezvoltării în regiunea Cornului Africii şi, prin sprijinul său, China demonstrează angajamentul său ferm faţă de pace şi stabilitate în această regiune şi aduce un exemplu pozitiv de cooperare Sud-Sud pentru comunitatea internaţională, precizează sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb